Băuturi

Băuturi

Sirop de cireșe

- ingrediente -

  • 2 kg cireșe cântărite fără sâmburi
  • 1 kg zahăr
  • 150 ml apă
  • zeama de la o lămâie

- mod de preparare -

 Se spală bine cireșese și se lasă la scurs, apoi li se îndepărtează sâmburii.

Se pun într-un vas împreună cu zahărul, se amestecă bine și se dau la rece de seara până dimineața.

A doua zi se adaugă apa, se amestecă bine și se trec cireșele prin sită, sau se storc bine printr-un tifon, apoi se pune sucul rezultat la fiert până rezultă un sirop consistent.

Spre final de fierbere se adaugă și zeama de lămâie.

Se pune fierbinte în sticle, se înfiletează capacele și se păstrează în pături până se răcesc sticlele definitiv.

Siropul se consumă cu apă minerală sau plată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe 

Redustore - electronice mari

vezi mai multe