Antena Căutare

Mousse-ul de ciocolată este desertul PERFECT! Încearcă o reţetă rapidă, cu puţine ingrediente şi un gust fabulos

Cei care iubesc ciocolata trebuie să încerce desertul acesta! Nu e deloc greu de pregătit, arată demenţial şi este absolut delicios. Iată toţi paşii reţetei!

Cei care iubesc ciocolata trebuie să încerce desertul acesta! Nu e deloc greu de pregătit, arată demenţial şi este absolut delicios. Iată toţi paşii reţetei!

Ingrediente
4 oua medii
200 gr ciocolata neagra 70%
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri lapte
5 linguri zahar
1 lingura zahar pudra vanilat
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
bastonase de ciocolata
zmeura

Mod de preparare

Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o lingura de zahar. Punem 100 ml de smantana impreuna cu cele doua linguri de lapte pe foc, intr-o oala cu fundul gros. Cand amestecul e fierbinte il turnam peste galbenusuri si amestecam mereu. Turnam compozitia din nou in oala si o lasam pe foc timp de 5-6 minute pana se ingroasa. Atentie, nu trebuie sa fiarba! In tot acest timp vom amesteca cu o lingura (sau tel). Stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucati si vanilia. Amestecam bine pana cand obtinem o crema fina de ciocolata. Lasam crema la racit.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa. O dam putin la rece. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cele 4 linguri de zahar treptat, mixand bine dupa fiecare adaugare.

In crema de ciocolata racita incorporam usor o treime din cantitatea de frisca. Adaugam si albusurile cu miscari de jos in sus, pentru a pierde cat mai putin volum. Pregatim 6 pahare. Turnam 2-3 linguri de mousse in fiecare pahar. Peste mousse punem un strat de frisca si cateva bastonase glazurate rupte bucatele (pasul acesta e optional). Peste bastonase si frisca turnam inca 2-3 linguri de mousse iar la final punem frisca ramasa.

Ornam fiecare pahar cu zmeura proaspata, frunzulite de menta si bastonase de ciocolata. Dam paharele la rece pentru a se intari desertul nostru. Pofta buna!

Prăjitura "Mozambic", desertul căutat în toate colţurile lumii! Reţeta e banală şi se face în doar 20 de minut... Rulada "Meringue" este desertul perfect! Rețeta se face foarte repede, cu puţine ingrediente, iar gustul e min...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x