Deserturi

Deserturi

Plăcintă cu brânză și caise

- ingrediente -

Din categoria rețetelor de vară care merită din plin preparate - o delicioasă și aspectuoasă plăcintă cu brânză și caise. 

  • un pachet aluat de foietaj
  • 800 g brânză de vaci
  • un praf de sare
  • 125 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 3 linguri griș
  • 12-13 caise mai tari

- mod de preparare -

 Peste caisele spălate, sparte în jumătăți și bine scurse, se presară zahărul vanilat și se lasă așa, până sunt pregătite și celelalte ingrediente.
Brânza se amestecă cu zahărul, 2 ouă întregi plus un albuș și grișul care se pune în funcție de cît de zemoasă este brânza.
Se întinde prima foaie de aluat în tava tapetată cu unt și pudrată cu zahăr, apoi se întinde compoziția de brânză și se așază deasupra, caisele cu partea interioară în sus.
Se tamponează caisele cu un prosop de hârtie absorbant, pentru a nu fi prea suculente.
Se întinde deasupra cea de-a doua foaie de aluat, simplă sau sub formă de grilaj și se unge cu gălbenuș de ou.
Se coace plăcinta cu brânză și caise pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servește rece, pudrată cu zahăr vanilat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe