Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu aluat fraged, brânză de vaci și zmeură

- ingrediente -

  •  Aluat fraged(23/36 cm forma de copt):
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 125 g unt( 82% grăsime)
  • 125 g iaurt cremos sau smântână
  • un praf de sare
  • 350-400 g făină
  • esență de vanilie
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Crema de brânză:
  • 750 g brânză proaspătă de vaci
  • 125 g smântână
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • coaja rasă de lămâie
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2-3 linguri griș
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 g zmeură

- mod de preparare -

 Pentru aluat, amestecăm oul cu sarea și zahărul, adăugăm iaurtul, bicarbonatul, apoi untul rece dat pe răzătoare, esența și zahărul vanilat și încorporăm rapid făina.

Aluatul obținut îl dăm la rece, acoperit cu folie alimentară, pentru 20-30 de minute.

Pentru crema de brânză amestecăm brânza cu smântâna, adăugăm ouăle bătute cu sare și zahăr, coaja de lămâie și grișul.

În tava tapetată cu unt, sau cu hârtie de copt, întindem aluatul, iar deasupra lui crema de brânză.

Înfigem zmeura din loc în loc și coacem prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

O lăsăm să se tempereze și o servim decorată cu zmeură.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe 

Redustore - electronice mari

vezi mai multe