Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu foi fragede și cremă de nuci cu scorțișoară și mac

- ingrediente -

  •   Pentru 3 foi de 24/36 cm:
  • 1 ou
  • 125 gr zahăr
  • 175 gr unt la temperatura camerei
  • 120 ml lapte
  • 350-400 gr faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat sau amoniu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • un vârf de linguriță cu sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g nuci măcinate fin
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte fierbinte
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță mac
  • Pentru ornat:
  • puțină cacao amestecată cu scorțișoară

- mod de preparare -

Pentru aluat, se freacă oul cu puțină sare, iar untul se freacă cu zahărul până devine spumos, apoi se amestecă ambele compoziții.
Se adaugă bicarbonatul stins în zeama de lămâie și laptele, după care se încorporează făina cernută cu praful de copt.
Se frământă un aluat compact și nelipicios, care se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece pentru 15-20 de minute.
Se împarte aluatul, odihnit, în trei părți și se întind trei foi subțiri care se coc pe dosul tăvii, pentru 3-4 minute, la 180 de grade.


Pentru cremă, se pune laptele la fiert împreună cu zahărul și se adaugă imediat peste nuca măcinată fin.
Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu untul moale.
Se împarte crema în două.
Într-o parte se pune macul, iar în cealaltă scorțișoara.
Se așază cremele între foi și se dă prăjitura la rece pentru câteva ore bune, presată cu o greutate.


Se ornează cu cacao cernută cu scorțișoară, se porționează și se servește cu mare poftă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe 

Redustore - electronice mari

vezi mai multe