Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu gem de caise acrișor și bezea cu nucă

- ingrediente -

Este o prăjitură dulce-acrișoară, cu aluat nisipos, cunoscută și sub denumirea de Prăjitura Figaro.

  • Pentru aluatul fraged(tavă 23/36 cm):
  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • un praf sare
  • 450-500 g făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Pentru beze cu nucă:
  • 5 albușuri
  • 130 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată fin
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • un praf sare
  • În plus:
  • 750-800 g gem de caise

- mod de preparare -

Pentru aluat, se freacă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și untul moale și se amestecă până se omogenizează și se topește zahărul.
Se adaugă bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, și se încorporează, treptat, făina.
Aluatul obținut de dă la rece învelit în folie, pentru 20-30 de minute, apoi se întibde în tava tapetată cu unt și se unge cu gemul de caise.
Pentru bezea, se bat spumă albușurile presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul, coaja și zeama de lămâie și se mixează până se obține o bezea fermă.
Se adaugă nuca măcinată și se amestecă încet, apoi bezeaua se întinde peste gemul de caise.
Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade,
Se porționează rece și, opțional, se pudrează cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe