Antena Căutare

Cum sa sterilizezi borcanele

Pentru a preveni contaminarea si a prelungi perioada de valabilitate a conservelor facute in casa e important sa stii cum sa sterilizezi borcanele si sticlele.



•Preincalzeste cuptorul la 110˚ C. Spala borcanele si capacele acestora cu apa calda si detergent. Clateste-le bine. Apoi scunfunda-le intr-un vas mare cu apa rece.

• Adu apa la punctul de fierbere. Da focul mai mic, acopera vasul cu un capac si fierbe 10 minute. Pregateste-ti o tava acoperita cu un prosop curat.

• Folosind un cleste, scoate borcanele si capacele si pune-le cu gura in jos pe tava. Apoi baga tava la cuptor 15 minute.

Pont: Evita socurile termice. Sosurile sau dulceturile calde se pun in borcane calde, iar cele reci in borcane reci. Altfel borcanele se vor sparge, lasandu-te cu multe cioburi si o mizerie de care in mod sigur te poti lipsi.

Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!

S-a inventat pastila anti-imbatranire!... VIDEO! Reteta: Gogosi cu magiun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x