Antena Căutare

Desert delicios: Briose alb-negru

Iata un desert delicios, cu interior cremos de cheesecake!

Ingrediente:

Pentru amestecul de branza

- 225g crema de branza;

- 1 ou, la temperatura camerei;

- 65g de zahar;

- 70g de ciocolata taiata marunt (preferabil neagra, minimum
50 cacao).

Pentru briose

- 210g de faina;

- 240g de zahar brun;

- 30g de cacao;

- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;

- 1 praf de sare;

- 250ml de apa;

- 80ml ulei de floarea-soarelui (sau alt ulei mai inodor, cum ar fi cel de seminte de struguri);

- 1 lingura otet din vin alb;

- 1 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 175º C. Se pun forme de hartie intr-o tava de briose. Pentru crema de branza, se amesteca bine primele trei ingrediente (nu folosi mixerul) pana se obtine o consistenta omogena, apoi se adauga ciocolata si se lasa deoparte.

2. Pentru briose, se amesteca intai ingredientele solide, apoi - separat - cele lichide. Se face o groapa in mijlocul amestecului de faina si se toarna lichidul. Se amesteca pana se incorporeaza lichidul, dar fara sa se obtina o consistenta perfect omogena (altfel briosele se vor intari prea tare).

3. Se imparte aluatul de briose in cele 12 forme din tava, apoi se adauga, in fiecare forma, cate o lingura din amestecul de branza. Se dau la cuptor pentru 25 de minute, apoi se lasa la racit, inainte de a fi scoase din tava.

Citeste si Good Food!

Reteta: Cartofi cu branza si vin... Este luna distractiei! 4 sfaturi pentru o petrecere reusita!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x