Antena Căutare

Reteta zilei: pui cu rozmarin si ratatouille la cuptor

Reteta zilei de sambata reprezinta o sursa buna de vitamina C si acid folic (asigura 4/5 din necesarul zilnic) si are un continut scazut de grasimi.

Ingrediente (4 portii):

o vanata, taiata in bucati mari;
doi dovlecei, taiati in felii sub forma de semiluna;
trei ardei de diferite culori, fara seminte si taiati grosier;
o lingurita de rozmarin tocat fin, plus;
patru ramurele;
un catel mare de usturoi, zdrobit;
doua linguri ulei de masline;
4 piepti de pui, fara piele si fara os;
250g de rosii cherry sau rosii prunisoara mici, taiate in jumatate.

Preparare (60 minute):

1. Se incalzeste cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tava mare de copt, se amesteca laolalta vinetele, dovleceii si ardeii cu rozmarinul tocat, usturoiul, uleiul de masline, putina sare si piper. Se imprastie legumele intr-un strat uniform si se tin la cuptor 20 de minute.

2. Intre timp, se cresteaza fiecare piept de pui de 4-5 ori cu un cutit ascutit, se ung cu ulei de masline si ierburi aromate si se introduc la cuptor 30 de minute.

3. Dupa ce legumele s-au copt 20 de minute, se adauga rosiile amestecand. Legumele se mai tin la cuptor 18-20 de minute. In ultimele 5 minute, se rastoarna pieptii de pui din tava si se asaza deasupra cate o crenguta de rozmarin. Se serveste totul cu cativa cartofi, daca iti place.

Pofta buna!

Citeste si Good Food Romania!

A venit vremea sandalelor: ai grija de picioarele tale!... Apa potabila din casa: de la robinet sau din surse alternative?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x