Antena Căutare

Ce să faci cu restul de friptură de miel rămas de la Paște. Rețeta pentru cea mai delicioasă și simplă ruladă din carne

Românii au obiceiul de a pregăti foarte multă mâncare de sărbători, iar după constată că nu a fost consumată în totalitate. Iată cum poți folosi resturile de friptură de miel de la masa de Paște! Îți prezentăm o rețetă de ruladă delicioasă cu care nu vei da greș!

Ce să faci cu restul de friptură de miel rămas de la Paște. Rețeta pentru cea mai delicioasă și simplă ruladă din carne Galerie
Ce să faci cu restul de friptură de miel rămas de la Paște. Rețeta pentru cea mai delicioasă și simplă ruladă din carne | Shutterstock

Dacă nu știi ce să faci cu resturile de carne rămase după Paște și nici nu vrei să faci risipă de alimente, există o rețetă simplă, dar delicioasă de ruladă din carne care te va da pe spate! Ingredientele necesare le ai, cu siguranță, în frigider, așa că nu va fi nevoie de cumpărături în plus.

Citește și: Cât timp se păstrează friptura de miel în frigider de fapt. La ce să fii atent înainte să o consumi

Rețetă de ruladă cu resturile de carne de la sărbători

Îți prezentăm pas cu pas rețeta delicioasă de ruladă din resturi de carne de miel. Iată de ce alte ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară!

Îngrediente:

  • 400 g aluat foietaj
  • 300 g friptură de miel
  • 5 ouă fierte
  • 3 ouă crude
  • 400 g spanac fiert(tocat)
  • 100 g șuncă de casă(de porc)
  • 5 fire ceapă verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 100 g cașcaval
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 roșii cherry
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru ruladă, trebuie să începi mai întâi prin a tăia șunca felii, pe care le rumenești într-o tigaie cu unt și ulei până când se devin ușor crocante.

Pe urmă, se taie friptura în cubulețe sau se dă prin mașina de tocat pentru a o mărunți. Între timp, toacă mărunt ceapa și usturoiul. Taie roșiile în sferturi și rade cașcavalul pe o răzătoare mică.

În aceeași tigaie în care ai rumenit șunca, adaugă ceapa și usturoiul tocate și lasă-le să se înmoaie. Apoi adaugă roșiile și spanacul fiert și tocat.

Toarnă un polonic de supă și lasă să fiarbă până când lichidul scade, urmând să adaugi apoi friptura, cele trei ouă crude și cașcavalul, amestecând totul bine. Ajustează gustul cu sare și piper.

Întinde aluatul de foietaj pe o foaie de copt și distribuie, apoi, umplutura de spanac uniform. Pe una dintre margini, așează ouăle fierte și decojite. Rulează aluatul strâns peste umplutură pentru a forma rulada și transfer-o într-o tavă unsă cu unt. Unge rulada cu puțin unt și presară susan negru deasupra.

Rulada se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când devine frumos rumenită. Preparatul se poate servi rece sau cald, alături de spanac sau ouă. Poftă bună!

Citește și: Până când se ciocnesc ouăle roșii de Paște. Ce spune tradiția

Până când se ciocnesc ouăle roșii de Paște. Ce spune tradiția... Ce să faci cu ouăle rămase de la masa de Paște. Idei de rețete rapide și delicioase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x