Antena Căutare

Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește ușor

Chiftele sunt printre preparatele preferate ale românilor de toate vârstele. Un ingredient special le poate face deosebit de pufoase.

colaj mâini care întorc chiftelele în tigaia încinsă și mâini care amestecă într-un bol cu ingrediente pentru chiftele Galerie
Chiftele pufoase în câțiva pași | Shutterstock

Chifteluțele sunt micile delicii simple și rapide. Ele amintesc de copilărie și de timpul petrecut în familie. Pentru a le da un plus de savoare și o textură pufoasă e nevoie de un ingredient special.

Citește și: Rețetă de cozonac italian. Cum se face un panettone ca-n Italia

Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește în orice magazin

Gospodinele pot apela la acest truc pentru a pune pe masă niște chifteluțe deosebit de pufoase. Secretul este să adauge amidon din cartofi, potrivit unei surse. Acesta leagă mai bine restul ingedientelor și dă și o textură pufoasă.

Citește și: Rețetă de dovlecei pane de post. Preparatul delicios care iese mai gustos fără ou. Trucul pe care trebuie să îl aplici

Rețetă pentru chifteluțe aerate și pufoase

Mai este puțin și se încheie postul Paștelui, iar în meniul de sărbători își fac loc și preparatele delicioase din carne tocată. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru chiftele.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 13 aprilie 2024. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă de borș rusesc cu sfeclă

Ingrediente

- 500 g carne tocată (de vită, pui, porc sau un amestec din toate acestea)

- 1 ceapă

- 2 căței de usturoi

- sare

- piper

Citește și: Hello Chef sezon 7, 6 aprilie 2024. Rețetă de orez cu lapte și portocale. Cum preapari desertul copilăriei ca chef Samuel

- cimbru

- oregano

- 1 linguriță de boia dulce

- 2-3 linguri de amidon din cartofi

- verdeață proaspăt tocată: mărar, pătrunjel.

Citește și: Adnana Mihaela Irimia i-a impresionat pe jurați cu un preparat tradițional. Pe ce rețetă a pariat, ca să ajungă în bootcamp

Mod de preparare

Pentru a pregăti niște chifteluțe delicioase și pufoase trebuie să urmezi doar cinci pași simpli. Astfel, primul pas este să iei un vas încăpător și să pui carnea tocată în el. Peste adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, iar după adaugă verdeața proaspătă tocată.

Următorul pas este adăugarea condimentelor. Pune după gust sare, piper, cimbru, oregano și boia dulce.

Citește și: Vlad Niculici a pariat pe un ingredient neobișnuit ca să facă un cheesecake nonconformist. Ce a zis, la Chefi la cuțite sezonul 13

Al treilea pas ține de ingredientul-minune: se adaugă amidonul din cartofi și se amestecă întreaga compoziție foarte bine cu mâna, până ce se obține un conținut omogenizat.

În cazul în care se folosește doar carne de pui sau de curcan trebuie adăugate două linguri de ulei în compoziție, astfel încât chifteluțele să fie suculente.

Citește și: Gherghina Gaspar, bunica Mariei Paraschiv, a pariat pe o rețetă de tocăniță, la Chefi la cuțite! Ce ingredient „secret” a folosit

Ultimul pas este modelarea chiftelelor. Pentru acest pas, mâinile trebuie să fie ude, astfel încât compoziția să nu se lipească de degete. După care, într-o tigaie cu ulei încins sau într-o tavă pusă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade se adaugă chiftelele și se scot când se rumenesc.

Chifteluțele aerate și pufoase pot fi servite alături de cei dragi, indiferent de vârstă.

Rețetă de cozonac italian. Cum se face un panettone ca-n Italia... Rețetă simplă de pește cu roșii și usturoi la cuptor. Un preparat delicios pentru masa de Florii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x