Antena Căutare

Reteta de Pasti: Pulpa rumenita de miel cu rozmarin

Puteti incerca aceasta reteta delicioasa pentru masa festiva de Pasti. Rozmarinul si boabele de ienupar ii ofera mielului o aroma deosebita.

Ingrediente pentru rețeta Pulpa rumenita de miel cu rozmarin:

- 3 catei de usturoi, zdrobiti;

- frunzele de la 2 crengute de rozmarin, tocate;

- 1 lingurita boabe de piper negru, zdrobite;

- 3 boabe de ienupar zdrobite;

- 1 lingura ulei de masline;

- 1 pulpa intreaga de miel, de aproximativ 3kg;

- 250ml de vin alb.

Mod de preparare pentru rețeta Pulpa rumenita de miel cu rozmarin:

1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amesteca usturoiul, rozmarinul, piperul si ienuparul cu suficient ulei de masline, pana cand se obtine o pasta. Se scoate mielul din frigider si se freaca puternic cu pasta, apoi se lasa deoparte o ora, pana cand carnea ajunge la temperatura camerei.

2. Se asaza pulpa intr-o tava adanca si se da la cuptor 1 ora si 45 de minute. Se scoate carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa deoparte 30 de minute. In felul acesta, carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc. Daca preferi carnea bine facuta, las-o la cuptor 2 ore, apoi 30 de minute deoparte in folie.

3. Se scurge din tava cat mai multa grasime, apoi se asaza tava pe foc, amestecand cu o lingura de lemn. Se toarna vinul, se lasa sa fiarba si sa scada putin, amestecand in continuare. Se strecoara acest sos intr-o sosiera si se asezoneaza dupa gust. Se taie carnea de miel in felii. Se serveste impreuna cu sosul.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

VIDEO! Specialitati pentru masa de Pasti... Desert: Rețeta Mousse de ciocolata alba si cardamom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x