Antena Căutare

MediCOOL, sezon 2, episod 9. Este sau nu nociv cuptorul cu microunde și care sunt soluțiile pentru monturi și obezitate

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

colaj medicool Galerie
Dr. Mihail Pautov și invitații săi abordează teme interesante pentru sănătatea tuturor | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Medicool, sezon 2 episod 9. Care este efectul microundelor asupra alimentelor și de ce ortezele nu sunt recomandate pentru monturi

Majoritatea oamenilor trăiesc cu impresia că alimentele încălzite în cuptorul cu microunde ne afectează sănătatea din cauza radiațiilor emise de acesta.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 8. Cum tratăm durerea de spate, când trebuie operată hernia de disc și ce remedii ale celulitei există

Potrivit lui Alex Doppelgaenger, science storyteller, cuptorul cu microunde este în spectrul în care este complet inofensiv.

Mitul că un cuptor cu microunde este nociv vine de la teama generală de radiații. Practic, în momentul în care încălzim mâncarea, cuptorul trimite microundele și agită moleculele de apă din alimente și astfel mâncarea este încălzită.

Mâncarea devine totuși nocivă atunci când este încălzită în recipiente de plastic.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 7. Cum tratăm juliturile și arsurile și care ar fi remediile sforăitului

Practic, în această situație, moleculele de plastic din recipiente sunt topite și trec în mâncare.

O altă situație ce are nevoie de clarificare este reprezentată de monturile de la picioare.

Majoritatea oamenilor ce semnalează această problemă preferă ortezele în locul intervenției chirugicale, din cauza fricii.

Realiatea este, potrivit dr. Marius Uscatu, medic specialist ortoped, că ortezele distrug definitiv articulațiile și nu sunt recomandate.

O intervenție chirugicală realizată de un specialist care face zilnic acest lucru, nu este una dificilă, mai ales că anestezia este extrem de importantă, precum și managerierea durerii postoperatorii.

În schimb, pentru un specialist care nu face constant această intervenție, operația intră în categoria celor dificile, după spusele medicului.

Alte sfaturi oferite de dr. Mihai Pautov și invitații săi sunt referitoare la efectele benefice ale practicării de yoga și a unei alimentații îndreptate spre veganism.

Tototdată, pentru cei care nu au răbadare să petreacă ore în șir în cabinetul stomatologic, dr. Traian Comănescu, medic stomatolog, vine cu o tehnică ce rezolvă problema în 24 de ore, adică, un pacient poate avea întreaga dantură gata în 24 de ore, perfect funcțională și estetică.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Citește și
x