Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă delicioasă de sos Gremolata cu cotlet de porc și garnitură de fasole verde.
Ingrediente pentru rețeta Gremolata cu cotlet de porc și garnitură de fasole verde
Pentru sosul gremolata: 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură busuioc verde 50 gr alune caju 2-3 linguri ulei de măsline zeamă de lămâie 50 gr parmezan 1-2 linguri muștar 1 lingură miere sare Pentru friptură și garnitură: 5-6 cotlete de porc cu os 2-3 mere 2 rădăcini de păstârnac sare piper ulei 500 gr păstăi de fasole verde 500 gr păstăi de fasole galbenăMod de preparare pentru rețeta Gremolata cu cotlet de porc și garnitură de fasole verde
Cotletele de porc se rumenesc mai întâi la tigaie în puțin ulei, asezonate cu sare și piper, apoi se dau la cuptor pe un pat din felii de mere și de păstârnac și presărați printre ele căței de usturoi, întregi. Se lasă la cuptor mai întâi acoperite cu folie de aluminiu pentru o oră și 30 de minute, apoi 15-20 de minute fără folie, pentru a se rumeni.
Între timp, se prepară sosul gremolata și garnitura de fasole verde.
Pentru sosul gremolata se toacă mărunt busuiocul și pătrunjelul și se feacă cu ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se adaugă alunele tocate grosier din cuțit, muștar, miere și parmezan.
Fasolea verde se fierbe al dente, pentru 3-5 minute în apă clocotită cu sare.
Poftă bună!