Antena Căutare

Intrarea in Calarasi, blocata de soferi ce protesteaza fata de pretul benzinei

Intrarea in orasul Calarasi este blocata de mai multi soferi care protesteaza fata de cresterile de preturi la carburanti. Acestia risca amenzi pentru tulburarea linistii publice.

Mai multi tineri care au platit cu monede la statiile de carburanti din Craiova au primit acasa amenzi. Nu pentru ca le-ar fi dat batai de cap benzinarilor ci pentru ca ar fi claxonat fara motiv si au tulburat linistea publica.

Soferii au primit amenzile dupa un protest la o benzinarie din Craiova, petrecut pe 30 decembrie anul trecut. Fiecare trebuie sa plateasca 200 de lei. Potrivit politistilor, amenzile au fost date pentru tulburarea linistii publice. Tinerii sunt decisi sa conteste in instanta amenzile si spun ca vor continua boicotul benzinariilor si in zilele urmatoare.

Alti 70 de soferi au protestat la Deva

Alti aproximativ 70 de soferi din Deva si Hunedoara au protestat, vineri seara, intr-o benzinarie de la marginea municipiului Deva, fata de majorarea pretului carburantilor, ei strigand lozinci impotriva Guvernului.

Soferii s-au adunat la marginea Devei, in parcarea unui supermarket, de unde au plecat cu masinile in coloana pe soseaua de centura a orasului, oprindu-se la celalalt capat al municipiului, intr-o benzinarie.

Tinerii au blocat benzinaria si au alimentat combustibil in cantitati foarte mici, platind intre 15 bani si 50 de bani. Totodata, soferii au coborat din masini si au scandat "Hotii", "Jos Guvernul", fiind salutati cu claxoanele de soferii de TIR care treceau prin apropierea benzinariei.

Angajatii benzinariei au blocat pompele si au ramas in interiorul unitatii. Unul dintre protestatari a purtat un afis pe care era o banderola neagra, in semn de doliu, pe care scria "Am fost mintiti".

"Am fost mintiti, in fiecare zi se mai scumpeste ceva, noi nu mai putem trai in acest fel, cred ca toti romanii trebuie sa ia atitudine impotriva Guvernului care ne-a mintit. Numai asa o sa ii determinam sa opreasca valul de scumpiri", a declarat Mihai Petresc, unul dintre protestatari.

Dupa ce au alimentat, tinerii au spalat parbrizele masinilor si au afisat la vedere bonul fiscal cu sumele mici pe care le-au platit pentru carburanti.

In ultima perioada, in mai multe orase din tara au existat proteste similare ale soferilor, care au cumparat cantitati foarte mici de combustibil si au platit cu monede contravaloarea acestuia.

Combustibilii s-au scumpit cu aproape 3% in decembrie, astfel ca preturile au urcat anul trecut cu peste 15%, dupa ce in 2009 au fost majorate cu 13%, iar Guvernul a decis ca aceste cheltuieli sunt nedeductibile si in 2011.

Sursa: Antena3

FOTO: Nazca, copilul fabricii de vise BMW... Mitsubishi Motors a lansat i-MiEV in Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x