Antena Căutare

Cu ce se confruntă femeia care nu a mai mâncat de patru ani. Cum arată și cum este posibil acest lucru

Celia Chartres-Aris este o femeie în vârstă de 26 de ani care suferă de o problemă gravă de sănătate care îi interzice să mânânce pentru tot restul vieții. Iată cum este posibil ca Celia să supraviețuiască fără să poată mânca, dar și cum se simte aceasta.

Colaj cu Celia Chartres-Aris.
Cu ce se confruntă femeia care nu a mai mâncat de patru ani. | Truly-channel YouTube

Pe perioada de adolescență, Celia a primit un diagnostic greșit, medicii spunându-i la momentul respectiv că suferă de o tulburare de alimentație. Faptul că diagnosticul a fost eronat i-a schimbat viața total Celiei. Femeia a rămas traumatizată pentru că în loc să fie trimisă la o scanare a sistemului digestiv, aceasta a fost trimisă la o clinică specializată în tulburări de alimentație.

După multe chinuri și momente greu de imaginat, Celia a aflat faptul că intestinele ei erau paralizate. De-a lungul timpului, femeia a fost neîndreptățită pentru viața pe care o avea, iar ea tot ce a vrut să facă a fost de a-i ajuta pe cei aflați în necaz, fiind în situații asemănătoare cu ea sau cu alte tipuri de dizabilități.

Citește și: Băuturile care îți pot crește riscul de demență și de accident vascular cerebral. Cum pot fi prevenite problemele de sănătate

Cu ce probleme de sănătate se confruntă Celia, femeia care nu a mai mâncat de patru ani

În prezent, Celia suferă de trei mari complicații, și anume: Sindromul de Insuficiență Intestinală, Sindromul Loeys-Dietz și Sindromul Marfan.

Problemele de sănătate îi interzic complet hrănirea pe cale naturală, aceasta având posibilitatea de a se alimenta doar prin intermediul unui tub. Viața ei este una dificilă, însă încearcă să fie pozitivă și să îi ajute și pe ceilalți oameni care trec prin astfel de probleme sau chiar mai grave.

Citește și: Medicii din România, uimiți de tânăra cu inimă artificială în piept. Trăiește cu un mecanism ciudat care o ține în viață

Celia poartă o pungă pe spate tot timpul, aceasta conținând un furaj special conceput care poate trece printr-o „linie Hickman” direct în piept. Deși este obișnuită să se hrănească doar prin tub, femeia are momente în care este tristă pentru că nu se poate bucura de gustul mâncării, mai ales de ziua ei care este fix în ziua de Crăciun.

„Sunt numită ciudată tot timpul. Este modul lor preferat în care mă pot striga” spunea Celia într-un interviu recent în care a participat.

Citește și: O femeie, acuzată de medic că și-a simulat boala de care suferă, s-a stins din viață pentru că simptomele ei erau reale

Femeia are o înălțime de 1,86 m care se datorează sindromului Marfan, însă acest lucru i-a adus un beneficiu foarte mare. Celia a făcut modeling în trecut, iar în prezent se bucură de această experiență pentru că o folosește ca pe o oportunitate de a-i învăța pe oameni despre modalitatea de hrănire prin tub.

Ea se află pe lista „Disability Power 100” și pe lista „Global Diversity Leaders” și tocmai și-a publicat Raportul Access2Funding în revista Forbes. Mai mult decât atât, Celia consiliază guvernul cu privire la politica și accesibilitatea persoanelor cu dizabilități.

Motivația de a se implica în astfel de activități are sursa unei informații foarte dureroase. Celia știe că că starea ei de sănătate îi limitează durata de viață, medicii spunându-i că ar putea oricând să își piardă viașa în cazul în care apare un anevrism de aortă.

Citește și: Cele cinci boli grave pe care le poate semnala o gură uscată. La ce să fii atent dacă senzația de uscăciune persistă

Celia susține că bolile de care suferă îi afectează viața de zi cu zi și că medicii i-au transmis faptul că durata de viață în cazul acestor probleme este de maxim 36 de ani.

„Provoacă multă durere cronică, mă obosește incredibil și, de asemenea, sunt incredibil de susceptibilă la diferite boli. Multe dintre organele mele nu s-au format corect sau au început să se închidă”

Celia și-a dedicat viața profesională pledoariei pentru și în numele persoanelor cu dizabilități pentru a se asigura că drepturile lor nu sunt uitate, sperând să aducă mai multă atenție condițiilor foarte rare precum sunt cele prin care ea trece.

Femeia care a întreținut relații intime cu 300 de persoane într-un an și-a impus o nouă provocare. Ce vrea să facă de ac... Școlile din cinci județe s-au închis din cauza condițiilor de vreme severe. Ce se întâmplă cu orele de curs pentru un mo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x