Antena Căutare

De ce a murit Tina Turner. Cauzele decesului au fost dezvăluite

Cauza morții Tinei Turner, care s-a stins din viață miercuri la 83 de ani, a fost dezvăluită. Celebra artistă a murit de „cauze naturale”, potrivit unui nou raport.

Colaj cu Tina Turner Galerie
Tina Turner a murit din cauze naturale acasă, în Elveția, după ce s-a luptat cu un cancer intestinal, patru decenii de hipertensiune arterială și a suferit un transplant de rinichi | gettyimages.com

Potrivit raportului morții celebrei Tina Turner, decesul a avut cauze naturale, deși artista a suferit de multiple boli.

Reprezentanții "Reginei rock 'n' roll-ului" au declarat pentru Daily Mail că Turner a murit din cauze naturale. Cântăreața a scris despre luptele sale medicale, inclusiv cancer, hipertensiune arterială și un transplant de rinichi.

"Rinichii mei sunt victimele faptului că nu mi-am dat seama că tensiunea mea arterială ridicată ar fi trebuit să fie tratată cu medicina convențională", a scris Turner în martie. "M-am pus în mare pericol prin refuzul de a înfrunta realitatea că am nevoie de terapie zilnică, pe viață, cu medicamente".

"Mult prea mult timp am crezut că trupul meu era un bastion de neatins și indestructibil", a continuat ea.

Citește și: Tina Turner era pregătită să moară. Artista a vorbit cu Cher și Oprah și a făcut mărturisiri copleșitoare

Tina Turner a murit din cauze naturale acasă, în Elveția, după ce s-a luptat cu un cancer intestinal, patru decenii de hipertensiune arterială și a suferit un transplant de rinichi

Turner a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016, despre care a vorbit în cartea sa de memorii, "My Love Story". Deși medicii au depistat boala la timp și i-au îndepărtat tumorile maligne, intervenția chirurgicală a întârziat transplantul de rinichi timp de un an, potrivit Today.

Turner a murit liniștită în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția, a declarat un reprezentant pentru Reuters.

"Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a Tinei Turner", se arată într-o declarație publicată joi pe Instagram. "Cu muzica ei și cu pasiunea ei nemărginită pentru viață, ea a încântat milioane de fani din întreaga lume și a inspirat vedetele tinere."

Citește și: Care au fost ultimele cuvinte și ultima dorință ale Tinei Turner. A dezvăluit cum ar fi vrut să rămână în memoria oamenilor

Decesul lui Turner a survenit la cinci luni de la moartea fiului ei Ronnie și la aproape cinci ani de la moartea lui Craig, cel mai mare dintre copiii săi.

Turner s-a căsătorit cu "adevărata ei dragoste", directorul muzical Erwin Bach, în 2013. Acesta i-a donat un rinichi lui Turner în 2017.

"Am avut parte de o călătorie atât de nebună în cei patru ani după nunta mea, încât chiar și mie îmi este greu să țin evidența catastrofelor mele medicale", a scris Turner în memoriile sale. "Tensiune arterială ridicată. Accident vascular cerebral. Cancer intestinal. Nu! Nu! Am greșit ordinea. Accident vascular cerebral."

Turner a declarat anterior că nu se temea de moarte, ci mai degrabă era "curioasă" și "entuziasmată" să descopere ce se află dincolo.

Citește și: Tina Turner a trăit un calvar alături de primul ei soț. Cum a reușit să fugă de Ike Turner și să cunoască succesul, după divorț

O forță dinamică în muzică ale cărei cântece au devenit imnuri dedicate rezistenței, cântăreața premiată cu Grammy a lăsat o amprentă incontestabilă. Ea a fost amintită pe rețelele sociale de persoane precum fostul președinte Barack Obama, Elton John și Mick Jagger.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x