Antena Căutare

Fostul papă Benedict al XVI-lea a murit. Anunțul Vaticanului

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie 2022 la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, la vârsta de 95 de ani.

tul Papă Benedict al XVI-lea Galerie
Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie 2022 la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, la vârsta de 95 de ani. | Profimedia

Starea de sănătate a fostului papă Benedict al XVI-lea s-a agravat în ultimele zile și și-a petrecut nopțile asistat de medici. Papa Emerit, așa cum a fost numit după ce și-a dat demisia din funcție, a decedat în dimineața ultimei zile a anului 2022.

„Cu tristeţe vă informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viaţă astăzi, la ora 9:34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican. Informaţii suplimentare vor fi furnizate cât mai curând posibil", a anunţat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, potrivit BBC.

Citește și: De ce Papa Francisc a început să plângă în timpul unei rugăciuni | VIDEO. Suveranul Pontif avea vocea sugrumată de emoţie

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la reședința sa de la Vatican, la vârsta de 95 de ani

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la reședința sa de la Vatican, la vârsta de 95 de ani, la aproape un deceniu după ce s-a retras din funcție din cauza unei stări de sănătate precare.

El a condus Biserica Catolică timp de mai puțin de opt ani, până când, în 2013, a devenit primul Papă care a demisionat de la Grigore al XII-lea în 1415. Secole de-a rândul, până la Fostul Papă Benedict al XVI-lea, papii au condus Biserica Catolică până la moartea lor.

Benedict și-a petrecut ultimii ani la mănăstirea Mater Ecclesiae, aflată între zidurile Vaticanului.

Citește și: Îngrijorare la Vatican, după ce Papa Francisc a cerut să fie dus în scaunul cu rotile mai aproape de cei care-l aşteptau

Succesorul său, Papa Francisc, a declarat că l-a vizitat frecvent acolo.

Deși fostul suveran pontif era bolnav de ceva timp, Sfântul Scaun a precizat că a avut loc o agravare a stării sale din cauza vârstei înaintate.

Miercuri, Papa Francisc a făcut apel la ultima sa audiență din acest an la Vatican să "se roage o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict", despre care a spus că este foarte bolnav.

Născut Joseph Ratzinger în Germania, Benedict avea 78 de ani când, în 2005, a devenit unul dintre cei mai în vârstă papi aleși vreodată.

Citește și: Papa Francisc a rostit în premieră tradiţionala rugăciune duminicală prin transmisiune video, din biblioteca sa privată. „Vă văd, vă sunt aproape!”

În cea mai mare parte a pontificatului său, Biserica Catolică s-a confruntat cu acuzații, reclamații legale și rapoarte oficiale privind zeci de ani de abuzuri săvârșite de către preoți.

La începutul acestui an, fostul Papă a recunoscut că s-au făcut erori în gestionarea cazurilor de abuz în perioada în care a fost arhiepiscop de München, între 1977 și 1982.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x