Antena Căutare

Securitate la JO: Simulare de atac cibernetic asupra bancilor si haos in transporturi Marea Britanie

Autoritatea britanica pentru servicii financiare (FSA) a realizat un test de siguranta a sistemului bancar din Marea Britanie, simuland un atac cibernetic, combinat cu un haos in sistemul de transport in cursul Jocurilor Olimpice din 2012, informeaza AFP.

Scenariul a constat in testarea rezistentei bancilor din "albion" la un atac informatic si evaluarea dependentei acestora de Internet si de mijloacele de telecomunicatii, precum si capacitatea lor de a reveni la normal.

In acelasi timp, in completarea acestui scenariu, specialistii au luat in calcul ipoteza unei perturbari semnificative a sistemului de transport pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra, din vara anului 2012, care ar putea afecta capacitatea angajatilor bancari de a ajunge la locul de munca.

Rezultatele testului vor fi date publicitatii la inceputul anului viitor.

"Nu este vorba de a trece sau a pica un examen. Exercitiul permite companiilor sa isi evalueze planurile de continuare a activitatii si sa le aduca la zi daca este cazul", a declarat un purtator de cuvant al FSA.

VIDEO! Coreea de Sud: Scandal cu gaze lacrimogene in parlament, dupa ratificarea acordului de liber schimb cu SUA... Iulia Timosenko, plina de vanatai. Fostul prim-ministru ucrainean va primi ingrijiri in afara inchisorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x