Antena Căutare

Creatura rară care a apărut pe Everest. Fotograful a capturat momentul care a făcut înconjurul lumii: „Fantoma de pe Himalaya”

O fotografă americană a capturat un moment inedit care a făcut înconjurul lumii.

imagine creatura muntele everest Galerie
Creatura rară care a apărut pe Everest. Fotograful a capturat momentul care a făcut înconjurul lumii | Profimedia

Totul s-a întâmplat pe cel mai înalt punct de pe Pământ, și anume pe Everest, în Munții Himalaya.

Citește și: Schimbarea uluitoare pe care a făcut-o mama a doi copii. E de nerecunoscut acum după ce a slăbit aproape 64 de kilograme

Creatura rară care a apărut pe Everest. Ce a surprins o fotografă pe Munții Himalaya

Kittiya Pawlowski, în vârstă de 24 de ani, a surprins câteva imagini inedite de pe Muntele Everest, cel mai înalt punct de pe Pământ, fiind situat la granița dintre Nepal si Tibet, Asia.

Mai exact, fotografa a capturat momentul în care a apărut leopardul zăpezilor, una dintre cele mai rare specii de feline. Totul s-a întâmplat la peste 5000 de metri deasupra nivelului mării.

Ea și-a făcut publice fotografiile pe site-ul său personal, dar și pe rețelele sociale. Ea a parcurs aproape 166 de kilometri pe jos, cu rucsacul în spate, doar pentru a găsi felina rară.

Citește și: Interpreta de muzică populară care muncește pe șantier, dar seara merge la cântări: „Mulți mi-au zis că sunt prea mică”

„Într-o dimineață friguroasă, am urmărit marginea înghețată a unei prăpastii deschise, cercetând Valea Khumbu cu obiectivul meu Nikkor 500 mm f/4. La 5486 de metri, vremea era imprevizibilă.

Această altitudine este limita unde se plimbă leoparzii de zăpadă; totuși, pentru a obține cea mai bună vedere asupra peisajului, a trebuit să urc.

Mijind ochii prin teleobiectivul camerei mele, am observat ceva în umbra Muntelui Pumori. La început, am crezut că este o piatră, dar era exact ceea ce căutam”, a scris Pawlowski pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Inițial, fotografa și-a început căutarea în zona de conservare Annapurna, din nord-centrul Nepalului. După ce a observat primele semne, că leopardul de zăpadă ar fi prin zonă, s-a îndreptat spre est, în regiunea Everest, unde a plecat cu rucsacul spre Parcul Național Sagarmatha.

Citește și: Povestea impresionantă a adolescentei care a mâncat doar croasanți timp de un deceniu. Într-o zi, a renunțat să mai facă asta

Ea a mai mărturisit că a reușit să surprindă cea mai bună imagine a leopardului de zăpadă din lacul ghețar Khumbu, în jurul orei 4 dimineața, pe data de 9 octombrie. Cu vedere la Aleea Fantomei, unde se vedeau mai multe vârfuri de gheață, stătea un leopard de zăpadă.

Tânăra și-a amintit cum traversase, noaptea, o albie înghețată a unui lac, în timp ce căra cu puțin peste 11 kilograme de echipament.

Leoparzii de zăpadă sunt cei mai activi dis-de-dimineață, dar și la apus.

„La 4 A.M. mi-am pus cizmele și am pornit. Noaptea a avut o frumusețe rece, fantasmagorică. Cu 11 kilograme de echipament, m-am îndreptat spre nord-est de Gorak Shep și am traversat o albie înghețată a unui lac. Pantele înzăpezite ale munților străluceau de parcă ar fi fost niște diamante”, a precizat Kittiya.

Citește și: Care e băutura minune care ar fi ajutat o femeie din Arizona să trăiască până la 101 de ani. Bătrâna a dezvăluit secretul

„După ce am mers, cu rucsacul în spate, prin cel mai înalt punct al Pământului, acesta a fost cel mai dificil și plin de satisfacții set de fotografii pe care l-am făcut vreodată”, a mai scris ea.

Schimbarea uluitoare pe care a făcut-o mama a doi copii. E de nerecunoscut acum după ce a slăbit aproape 64 de kilograme... Descoperirea pe care a făcut-o o tânără cu puțin timp înainte de căsătorie. Secretul rușinos care a ieșit la iveală desp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x