Antena Căutare

Cum faci o rețetă simplă de minciunele pufoase, ca la bunica acasă. Le servești cu gem sau dulceață

Minciunelele, cunoscute și sub denumirea de cornulețe sau inimioare, sunt mici prăjituri cu o aromă bogată de vanilie și unt, caracterizate de forma lor de inimioară.

minciunele Galerie
Cum faci o rețetă simplă de minciunele pufoase, ca la bunica acasă. Le servești cu gem sau dulceață | Profimedia

Aceste delicioase dulciuri sunt populare în multe bucătării din lume și sunt apreciate pentru textura lor ușor crocantă și gustul irezistibil. În mod tradițional, minciunelele sunt adorate în special în Europa de Est, fiind o parte esențială a dulciurilor pregătite pentru diverse sărbători și evenimente speciale.

Citește și: Vișinata de casă. Rețeta simplă pas cu pas care te va ajuta să obții o băutură care îi va impresiona pe musafirii tăi

Cum faci o rețetă simplă de minciunele pufoase, ca la bunica acasă. Le servești cu gem sau dulceață

Originea cuvântului "minciunele" nu este foarte clară. Unii sugerează că denumirea vine de la faptul că aceste prăjituri sunt foarte delicate și crocante, ceea ce le face să "minționeze" în fața oricărui pofticios. Alții consideră că denumirea derivă din forma lor, care amintește de o inimioară, care la rândul ei, poate fi asociată cu afecțiunea și "minciuna" inimii.

În ceea ce privește conținutul, minciunelele au de obicei o compoziție simplă, dar extrem de delicioasă. Rețeta tradițională include ingrediente precum unt, zahăr, ouă, făină și extract de vanilie. Uneori, pot fi adăugate și coajă de lămâie sau alte arome pentru a le oferi un plus de savoare.

Există multe variante ale acestei rețete clasice, iar fiecare familie sau comunitate are propriul său secret în ceea ce privește pregătirea minciunelor perfecte. Cu toate acestea, caracteristica definitorie a minciunelor este textura lor fragedă și gustul dulce de unt și vanilie.

Citește și: Rețeta de chiftele de curcan la cuptor. La ce temperatură să le coci pentru a avea aceeași textură ca cele prăjite

Rețetă minciunele - Ingrediente

Conform blogului de la Glovo, iată cum pregătești rețeta bunicii de minciunele.

  • 600 g făină
  • 150 ml lapte călduț
  • 1 plic drojdie
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 lingură sare
  • 150 g iaurt grecesc
  • coaja de la 1 lămâie sau portocală
  • esență de vanilie, după gust

Rețetă minciunele - Mod de preparare

Conform Glovo, încălzești laptele, apoi îl amesteci cu zahărul, drojdia și câteva linguri de făină, lași deoparte 15 min. Freci gălbenușurile cu sarea, iaurtul, coaja și esența, apoi cerni făina. Faci o gaură în mijloc și torni drojdia crescută, apoi frămânți cu mâinile până la omogenizare. Adaugi treptat uleiul și frămânți în continuare până nu se mai lipește de degete și are o consistență netedă. Lași la dospit 1 h, acoperit, apoi acoperi blatul cu puțină făină și începi să întinzi. Tai aluatul în fâșii lungi și late, din care le dai o formă pătrată sau de romb. În mijloc, faci o gaură, prin care trec un colț al aluatului. Le mai lași la dospit încă 30 min, apoi le prăjești și le decorezi cu zahăr pudră. Le servești cu gem sau dulceață. Poftă bună!

Trucul revoltător prin care acest bărbat „fură la cântar”. Cum a fost surprins, în timp ce cântărea fructele în supermar... O tânără care a vrut să fie cerșetoare pentru o zi dezvăluie ce descoperire a făcut despre oamenii “cu mâna întinsă”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x