Antena Căutare

Doi părinți vor sărbători primul lor Crăciun împreună cu cei mai mici gemeni prematuri, acasă. Nimeni nu le dădea vreo șansă

Jade Crane, în vârstă de 40 de ani, și Steve, de 53 de ani, sărbătoresc primul lor Crăciun acasă, împreună cu gemenii lor.

colaj parinti si gemeni
Jade Crane, în vârstă de 40 de ani, și Steve, de 53 de ani, sărbătoresc Crăciunul împreună cu gemenii lor | Facebook

Un miracol s-a întâmplat anul trecut, când s-au născut „cei mai prematuri” gemeni din Marea Britanie, la 22 de săptămâni, până în limita legală de a face avort.

Citește și: Premieră în România. Doi tineri nevăzători au urcat pe vârful Aconcagua, la peste 6.500 de metri altitudine | Video

Doi părinți vor sărbători primul lor Crăciun împreună cu cei mai mici gemeni prematuri, acasă. Nimeni nu le dădea vreo șansă

Micuții s-au confruntat cu mai multe probleme de sănătate, după ce s-au născut prematur, însă totul s-a terminat cu bine și vor petrece sărbătorile alături de părinți.

Mama lor își dorește ca, în prima zi de Crăciun, să-și ia bebelușii din pătuț și să se joace împreună, fără să mai fie nevoită să stea în calea tuburilor, așa cum se întâmpla când micuții erau internați în spital.

„O să luăm cina noi patru și mi-am promis că cei mici pot să stea pe scăunelele lor și să facă câtă mizerie vor”, a povestit Jade pentru Daily Mail.

Femeia simte totuși că poate s-a grăbit cu primul lor Crăciun împreună, ceea ce înseamnă o mulțime de cadouri și costume asortate. Chiar și așa, cei doi părinți sunt de părere că este primul lor Crăciun alături de „micile lor minuni”.

Miracolul s-a produs, iar Harley și Harry sunt „cei mai prematuri” gemeni din Marea Britanie, care au supraviețuit vreodată.

S-au născut în octombrie 2021, când mama lor era însărcinată în doar 22 de săptămâni, adică cu două săptămâni sub limita legală pentru avort în UK. Nimeni nu se aștepta ca cei mici să supraviețuiască.

Jade, în vârstă de 40 de ani, și soțul ei Steve, în vârstă de 53 de ani, care au încercat să-și întemeieze o familie în ultimii 11 ani, au fost invitați în camera de deces de la maternitatea din Nottingham, unde erau așteptați să-și ia rămas bun.

Citește și: Un tată a citit scrisoarea fiului său către Moș Crăciun și a descoperit ceva neașteptat. A izbucnit în lacrimi. Ce a scris copilul

Cu toate acestea, în ciuda tuturor șanselor negative, dar și datorită eforturilor extraordinare ale echipei medicale, gemenii s-au agățat de firul de viață și au devenit mici luptători. Ei și-au petrecut primele cinci luni din viață la terapie intensivă.

În primele săptămâni, gemenii au avut șase operații, luptându-se cu sepsisul, problemele oculare, problemele pulmonare și sângerările cerebrale - toate comune, din păcate - în astfel de cazuri când bebelușii sunt prematuri.

Când avea șapte zile, Harley a suferit o operație pentru a repara un intestin perforat, o procedură pe care chirurgul nu o încercase niciodată la un copil atât de mic.

De altfel, părinții au fost sfătuiți, încă o dată, să înceapă să le planifice înmormântarea.

Acum, la 14 luni de la cea mai grea perioadă, cu toții se bucură în locuința lor confortabilă din Heanor, Derbyshire.

Mama lor își amintește și acum ce fel de personalitate are fiecare și cum a demonstrat asta încă din prima zi.

De exemplu, fetița i-a surprins pe toți cei din sală cu strigătul ei mic și hotărât, în timp ce fratele ei, care s-a născut o oră mai târziu, nu a venit pe lume cu surle și trâmbițe, ci mai cuminte.

„Se iubesc, ceea ce a fost minunat să văd. Mi-am făcut griji că, pentru că au fost în incubatoare separate în primele luni, nu se vor înțelege. Și abia dacă au avut timp să stea în pântece împreună. Dar există o legătură acolo. Harley îl adoră pe Harry. Ea se întinde mereu spre el și îi zâmbește de fiecare dată”, a explicat Jade.

Citește și: Tradiția bizară la care familia regală britanică trebuie să ia parte. De ce se cântăresc cu toții înainte și după masa de Crăciun

Nu e de mirare că Jade își amintește deseori ce a spus soțul ei Steve, care lucrează în vânzări. La 22 de săptămâni și cinci zile, și-a dat seama că curgea lichid amniotic, care poate fi dezastruos într-un asemenea stadiu al sarcinii.

„Îmi amintesc că i-am spus lui Steve, că ar putea fi cea mai proastă zi din viața noastră. El a spus: „dar ar putea fi și cea mai bună zi”, și-a amintit femeia.

Gemenii cântăreau puțin mai mult decât un baton de ciocolată. Harley avea 500 de grame, în timp ce Harry 520 de grame. S-ar fi încadrat frumos în palmele părinților, dacă ar fi avut voie să-i ia.

Pentru gemenii și părinții lor, Crăciunul din 2022 este o lume departe de aceeași perioadă a anului trecut. Atunci, cu toții erau împreună, dar în secția de terapie intensivă pediatrică, unde singurul sunet erau bipurile monitoarelor cardiace.

„Ziua de Crăciun a fost ziua în care Harley și-a arătat forța ei de a lupta. Ea a scos de fapt firul minuscul care se îndrepta spre ventilator - și ne-a arătat că poate respira singură, deși avea o mască pe nas”, și-a amintit Jade.

De anul nou, medicii au început să folosească cuvântul stabil, în loc de fragil.

Nașterea lui Jade a fost clasificată drept o procedură de „avort spontan” – așa cum este cazul oricărui copil născut sub 24 de săptămâni.

Deoarece nu se aștepta ca bebelușii să supraviețuiască, abia atunci când Harley a plâns în timpul nașterii, totul a căpătat un sens.

„Vreau ca și altor părinți să li se dea toate șansele, așa cum am fost noi”, a mai povestit femeia, pentru Daily Mail.

Cum arată cel mai mare porc din România, de 700 de kilograme, Marcel. Cu ce a fost crescut de l-a întrecut pe Jardel... O casă din România a devenit atracție turistică. Cum a fost împodobită și cât a costat | VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x