Antena Căutare

Proiectul Lebensborn - Femei abuzate în numele patriei. "Trebuie să folosim fiecare picătură de sânge bun pentru noi”

Lebensbor este denumirea data experimentului prin care naziştii visau să creeze o rasă superioară. Pe lângă dominarea lumii și eliminarea evreilor, Hitler isi dorea o armată de naziști de rasă pură, îndoctrinați încă din copilărie, care sa i fie devotaţi sută la sută.

Lebensborn este numele experimentului prin care naziştii visau să creeze o rasă superioară. Pe lângă dominarea lumii și eliminarea evreilor, Hitler îşi dorea o armată de naziști de rasă pură, îndoctrinați încă din copilărie.

Însă dorinţa arzătoare a acestuia se lovea de o situaţie demografică extrem de delicată. Bărbaţii tineri şi disponibili erau foarte puţini, iar femeile rămâneau deseori însărcinate fără să fie măritate.

De cele mai multe ori, ele făceau avort, pentru că în societatea germană de atunci era mare ruşine să ai un copil ilegitim, scrie descopera.ro. Naziştii considerau că prea mult sânge pur, arian, se pierdea din această cauză, în timp ce regimul condus de Hitler visa să aibă cât mai mulţi luptători cu păr blond şi ochi albaştri.

Soldații naziști erau obligați să cucerească femeile sănătoase și cu trăsături ariene pentru a le lăsa însărcinate, chiar dacă acestea refuzau. Ofiţerii SS erau consideraţi ca fiind cele mai bune exemplare de bărbaţi arieni, astfel că erau încurajaţi să aibă aventuri cu tinere blonde, potrivit adevarul.ro.

Abuzul femeilor reprezenta o datorie patriotică a militanților naziști, cu toate că cei mai mulți dintre aceștia aveau la rândul lor familii, scrie cyd.ro.

Tinerele erau îndoctrinate pentru a avea asemenea relaţii, iar cel mai important rol pe care îl aveau era acela de a procrea, potrivit adevarul.ro. Acestea erau internate în maternități speciale unde erau supravegheate pe tot parcursul sarcinii, iar după naștere erau obligate să își abandoneze copilul.

Deoarece numărul copiilor născuți nu era considerat suficient, naziştii au început răpească mai mulţi copii, care corespundeau standardelor ariene. Aceștia erau smulşi din brațele părinților. Potrivit cyd.ro, numai din Polonia, naziștii au răpit 200.000 de copii.

„Trebuie să scoatem aceşti copii din mediul lor, să folosim fiecare pictură de sânge bun pentru noi, iar dacă nu vom reuşi asta, atunci vom distruge acest sânge”.

Naziştii au încercat să introducă programul „Lebensborn“, dar au eşuat. „Teoria rasei ariene a fost promovată inclusiv în România, în anii războiului (1941-1945), fără rezultate concludente.

Fiecare persoană are un destin! Lider înnăscut sau veșnic visător?! Bani sau fericire boemă? Ce spune despre tine ora la... „Nu m-am lăsat niciodată învins”! Nu vede deloc, dar este campion la cățărat! Alin Cojocaru dă cea mai tare lecție de vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x