Antena Căutare

Restaurantul unde poți bea gratuit o sticlă de vin scump. Ce cer proprietarii în schimb. Nu mulți pot accepta

Proprietariul unui restaurant a luat o decizie pe care mulți ar considera-o radicală. Însă este doar un pas spre redescoperirea legăturilor interumane.

colaj somalier care toarnă vin roșu într-un pahar și tânără care plătește cu cardul la un restaurant Galerie
Un proprietar de restaurant vine cu o ofertă inedită pentru clienții săi | Shutterstock

Experiența culinară face parte din ”pachetul” turistic. Indiferent de locație, oamenii se așază cu drag la masă, alături de apropiați, iar gustările destind și mai mult atmosfera.

Citește și: Ce părere are Papa despre Inteligența Artificială. Avertismentul lansat de Suveranul Pontif către creștini

Restaurantul unde poți bea gratuit o sticlă de vin scump. Ce cer proprietarii în schimb. Nu mulți pot accepta

În ultimul timp, tehnologia a umbrit din experiența propriu-zisă. Oamenii de toate vârstele fiind mai dornici să capteze meniul cu ajutorul telefonului mobil și dând din ce în ce mai puțină importanță experienței în sine.

Angelo Lella deține un restaurant în Verona. Acesta a introdus o ofertă specială pentru cei care îi trec pragul, conform unei surse.

Citește și: WhatsApp a făcut schimbări legate de fotografiile trimise în chat. Cum sunt impactați utilizatorii

În restaurantul Al Condominio, inaugurat în luna martie, oamenii pot ”gusta” o experiență deosebită. Clienții care sunt dispuși să renunțe la telefoanele mobile pe durata mesei primesc o sticlă de vin gratuit.

Angelo a dorit astfel să-i încurajeze pe oameni să relaționeze. Să nu mai apeleze la dispozitivele tehnologice pentru a ”masca” apropierea de celălalt.

Citește și: Ce legătură există între Adrian Mutu și Roberto Cavalli: „Mi-a distrus restaurantul”. În ce scandal a fost implicat antrenorul

Patronul restaurantului din Verona le oferă astfel clienților săi un moment de respiro, fără tehnologie, și posibilitatea formării unei legături mult mai autentice între oameni.

„Am dorit să creăm un mediu în care clienții să se bucure de prezența celor din jur și să se angajeze în conversații, în loc să fie absorbiți de ecranele telefoanelor lor”, declară Angelo Lella.

Astfel, clienții ar putea lăsa telefoanele într-o cutie la intrarea în restaurant. Aceasta va fi închisă, iar dispozitivele vor fi înapoiate la ieșire. De asemenea, aceștia primesc o cheie pe care o pot înmâna ospătarului în schimbul unei sticle de vin.

Citește și: O femeie din Cluj a tras sperietura vieții ei în timp ce se afla la un restaurant. Ce a putut să găsească în mâncare

Bineînțeles, clienții pot lăsa recenzii scrise în legătură cu experiența lor culinară în restaurantul Al Condominio. Recenzia poate fi lăsată în cutia în care au fost ținute telefoanele, iar cei care au lăsat cea mai bună recenzie primesc o masă gratuită la următoarea vizită.

Deși este o metodă neconvențională, cei mai mulți clienți au reacționat pozitiv la metoda lui Angelo.

„A fost minunat să vedem că 90% dintre clienți au fost de acord să se alăture inițiativei noastre, renunțând la telefoanele lor pentru a savura vinul nostru și a se conecta cu cei din jur”, spune fericit proprietarul.

„Este o experiență frumoasă să vezi cum oamenii își petrec timpul vorbind și formând legături cu adevărat, în loc să fie captivați de dispozitivele lor electronice”, mai adaugă el.

Al Condominio este primul restaurant din regiune care a impus o astfel de regulă. Un alt restaurant de acest fel se află în Toscana. Separe 1968, un restaurant din Marina di Cecina, oferă vouchere clienților dispuși să renunțe la telefoane în timpul mesei.

Această inițiativă devine din ce în ce mai populară, fiind o metodă ingenioasă de deconectare și de petrecere a timpului în compania celor dragi.

Părinții unui copil i-au cumpărat o caracatiță de companie, iar aceasta le-a distrus casa după ce a născut 50 de pui. Ce... O femeie este obligată de mamă să se căsătorească cu fostul surorii sale care a decedat. De ce nu îi respectă dorințele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x