Antena Căutare

Alimentul banal care prezintă un risc major pentru sănătate. Mai mulți oameni au ajuns la spital după ce l-au consumat

Avertisment: Un aliment consumat frecvent poate prezenta un pericol real pentru sănătate. Mai multe persoane au ajuns de urgență la spital după ce l-au consumat. Ce au transmis specialiștii.

cos cu legume
Avertisment din partea specialiștilor. Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au consumat acest aliment | Profimedia

Specialiștii au tras de curând un semnal de alarmă cu privire la un aliment consumat frecvent, care poate prezenta un pericol pentru sănătate. La ce trebuie să fie atenți cumpărătorii dacă acest produs se află pe lista lor.

Avertismentul vine după ce mai multe persoane au ajuns la spital, în urma consumului acestui aliment, care pare inofensiv la prima vedere sau poate fi cu ușurință confundat.

Citește și: Pericolul ascuns din coaja ardeiului gras. Ce poți face că să eviți problemele pe care le poate cauza

Un aliment consumat frecvent poate prezenta un pericol real pentru sănătate

În mod accidental, mai mulți oameni au consumat ciuperci de pădure și au suferit intoxicații care i-au trimis direct la urgențe. Iată la ce riscuri te expui.

Specialiștii din domeniu au transmis că persoanele care consumă ciuperci culese din pădure ar trebui să aibă mare atenție. Mai multe soiuri de astfel de ciuperci au apărut după precipitațiile dese din ultima perioadă, în păduri, însă reprezintă un risc real pentru sănătate.

„În ultimii ani, numărul intoxicaţiilor accidentale cu ciuperci este în continuă creştere. Recoltarea ciupercilor din pădure în mod neorganizat sau achiziţionarea de la culegătorii care le comercializează în pieţe implică riscuri importante asupra sănătăţii deoarece îşi pot face apariţia exemplarele din speciile de ciuperci otrăvitoare, care generează intoxicaţii acute la consumatori”, a transmis doctorul Gabriela Cecilia Irimie, director executiv DSP Arad, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Consumul acestui aliment poate fi un motivul pentru care unii oameni trăiesc 100 de ani. Este ieftin și ușor de găsit

Ce recomandă specialiștii. Dacă ai aceste simptome, mergi urgent la medic

DSP Arad a făcut mai multe recomandări pentru persoanele care au cumpărat, accidental sau nu, astfel de ciuperci, de la comercianți, sau care decid să le culeagă pe cont propriu. Dacă apar simptome precum vărsături, diaree, tremurături, greață, tulburări ale vederii sau amețeli, ar trebui să sunați de urgență la medic.

Acestea își fac apariția, de regulă, la câteva ore după ce ciupercile au fost ingerate. Starea de sănătate poate fi serios afectată dacă nu este administrat un tratament corespunzător. De exemplu afectarea ficatului, tulburări neurologice, afectarea rinichilor, tulburări digestive sevedere, deshidratare sau chiar deces, în cazuri severe.

Ciupercile ar trebui cumpărate doar din magazine, de la comercianți de încredere, și nu trebuie consumate în stare crudă.

Prin ce a trecut un român în vacanță în Albania. Motivul pentru care experiența i-a lăsat un gust amar... Artist internațional atacat cu o sticlă pe scena de la Neversea, din România | Video. Cum a reacționat când a fost lovit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x