Antena Căutare

Doi adolescenți români, eroi în Italia! Au salvat un bătrân de la înec: „Noi doi l-am ridicat”

Doi tineri români au devenit eroi în Italia, după ce au salvat un bătrân de la înec. Ce a urmat ulterior.

doi tineri romani au salvat un batran de la inec in italia Galerie
Doi tineri români, eroi în Italia! Au salvat un bătrân de la înec | Shutterstock / Captură foto via cronachemaceratesi.it

Turistului, de 82 de ani, i se făcuse rău în apă, însă cei doi tineri români l-au salvat fără să stea o secundă pe gânduri.

Citește și: Momentul în care niște turiști sar la bătaie când salavamarii le interzic să intre în marea agitată. Încăierarea a fost filmată

Cum au ajuns doi tineri români eroi în Italia. Și-au riscat viețile să o salveze pe a treia

Bătrânul din zona Lombardia ar fi mers să înoate în mare, însă la aproape 30 de metri de țărm i s-a făcut rău, timp în care cei doi adolescenți l-ar fi văzut și i-au sărit în ajutor, scrie Stiridiaspora.ro.

Ștefan Scolastico, de 18 ani, salvamar cu origini în Cluj-Napoca, și Viorel Balaban, în vârstă de 17 ani, sunt cei doi români care i-au salvat viața italianului. Fără să stea pe gânduri, cei doi i-au sărit imediat în ajutor și au reușit să aducă victima la mal.

Citește și: Recomandările autorităților după tragedia de pe litoral, unde 4 persoane au murit înecate. Ce a spus Raed Arafat

„Mă aflam pe malul mării, când o femeie mi-a arătat un bătrân pe care îl cunoștea, care era în larg și plutea cu dificultate în apă.

La acel moment, am luat vâslele și am înotat pe o distanță de aproximativ treizeci de metri. Odată ce l-am ajuns, i-am spus imediat 'Sunteți bine, domnule?'. Cu toate acestea, chiar dacă era încă conștient, nu putea să-mi răspundă pentru că înghițise multă apă și avea dificultăți în a respira", a spus Ștefan Scolastico, citat de Il Resto del Carlino, mai notează Stiridiaspora.ro.

Apoi, a venit și cel de-al doilea adolescent: „Noi doi l-am ridicat pe suprafața plutei: eu îi susțineam capul bătrânului, în timp ce salvamarul îi ridica picioarele, pentru a evita să se rănească", a explicat tânărul de 17 ani.

Ulterior, un localnic i-a acordat bătrânului primul ajutor și, împreună cu o a patra persoană salvamar, l-au adus pe bătrânul italian înapoi la mal.

După ce au ajuns la mal, bătrânul a rămas conștient și a primit îngrijiri până când ambulanța 118 a sosit la fața locului. El a fost apoi transportat la spital, pentru monitorizare.

„Când am ajuns pe plajă, bătrânul a rămas conștient tot timpul, apoi l-am așezat pe plută, acoperindu-l cu o umbrelă. Între timp, a vomitat multă apă”, a povestit unul dintre tineri, pentru Stiridiaspora.ro.

„Nu le e rușine să ceară?” Care categorie de bugetari nu va mai primi vouchere de vacanță. Marcel Ciolacu "îi trage... (P) Optimizarea SEO atunci și acum: iată pe ce să te concentrezi în prezent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x