Antena Căutare

Profesorul Streinu-Cercel, avertisment dur pentru români: ”Primul vârf al crizei provocate de coronavirus va fi după Paște!”

Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, susține că urmează patru luni grele din cauza pandemiei de coronavirus, iar vârful cazurilor va fi după Paște.

Profesorul Streinu-Cercel, avertisment dur pentru români: ”Primul vârf al crizei provocate de coronavirus va fi după Paște!” Galerie
Adrian Streinu-Cercel

Într-o declarație făcută la Antena 3, acesta a declarat că o ”explozie” de cazuri va fi peste o lună, după Paște.

"Noi am avut o intrare masivă între concetățeni români veniți din Italia. Ce vedem în momentul de față sunt cazurile de contact pe această relație. Nu trebuie să fii savant ca să-ți dai seama că avem concetățeni care trăiesc în Spania și care s-au repatriat în ultima perioadă. O parte din acești concetățeni aduc cu ei virusul. Cei care au fost în carantină și s-au dovedit ulterior a fi pozitivi pentru acest coronavirus au venit din această relație.

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 260

Știți că există un indicator care spune cam care ar fi rata de atac. În momentul de față se vorbește despre o rată de atac de 2,5-3. Dacă mai luăm în calcul faptul că într-un an - un an și jumătate circulația virusului ar trebui să ajungă undeva la 80% din populație și luăm în calcul 19 milioane de oameni cât are România, calculul e simplu", a spus Streinu-Cercel la Antena 3.

Coronavirus în România, cifre oficiale

Numărul cazurilor de cronavirus confirmate în România a ajuns la 260. Alte 14 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate, potrivit raportării oficiale de miercuri seară.

Cele 14 cazuri nou confirmate sunt următoarele: 7 în București, 3 în Brașov, două în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Alertă în Suceava. Un bărbat infectat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 1.000 de persoane. Omul a dat petreceri la întoarcerea din Belgia

Toate aceste persoane nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Aceste persoane au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 43 de noi îmbolnăviri.

Strigăt de ajutor pentru medici, expuși zilnic riscului de infectare cu coronavirus: Nu au ajuns măștile și echipamentel... Incendiu violent la Penitenciarul Satu Mare. Trei deţinuţi au murit arşi de vii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x