Antena Căutare

Un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro. Agenții imobiliari consideră că „prețul nu este rău”

Un loc de parcare se vinde cu o sumă exorbitantă, însă agenții imobiliari consideră că este un preț just. Iată în ce oraș se află.

colaj mână care stă pe volan, iar în exterior este o parcare plină de mașin și un tâăr care încuie cu telecomanda o mașină parcată într-un spațiu închis Galerie
Ne aflăm în plină criză a locurilor de parcare | Shutterstock

În ultimul timp, locurile de parcare au devenit o adevărată problemă, nu doar în România, ci pe întregul continent. Europenii întâmpină mari probleme din cauza numărului mic de locuri de parcare. Atunci când doresc să-și achiziționeze o locuință, printre întrebările din top se află locul de parcare.

Citește și: O șoferiță a găsit un bilet și trandafiri în parbriz după ce a parcat așa cum a știut. Ce scria pe bilet s-a viralizat rapid

Un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro. Agenții imobiliari consideră că „prețul nu este rău”

În Amsterdam, un loc de parcare a ajuns să coste aproximativ 500.000 de euro. Acesta are 18 metri pătrați și se află într-o parcare subterană din centrul orașului, potrivit unei surse. Locul de parcare, de 4,65 metri lungime și 3,85 metri lățime, este situat în celebrul cartier al muzeelor din capitala Olandei.

Prețul de vânzare este de 495.000 de euro și se află pe site-ul agenției de imobiliare Funda. Potrivit presei locale, este „cel mai scump loc de parcare din Țările de Jos”.

Citește și: Ce a putut face un șofer care își găsea mereu locul de parcare ocupat de același vecin. Mulți nu s-au așteptat la așa ceva

Deși pe mulți a uimit prețul acestui loc de parcare, agentul imobiliar Jeel Heule susține că „nu este rău pentru locul în care se află”.

„În zonă vindem case terasate cu 8 milioane de euro, fără garaj sau grădină. Casele valorează mai mult dacă au loc de garaj. În același timp, locurile de parcare devin din ce în ce mai rare. Prin urmare, ne așteptăm ca acest loc să fie vândut”, mai spune acesta.

Iar interesul pentru locul de parcare pare să îi confirme spusele. În ultimele luni, Jeel Heule relatează că avut loc mai multe vizionări și chiar a fost nevoit să refuze o ofertă de 400.000 de euro.

Citește și: A apărut o nouă metodă prin care mașina îți poate fi furată din parcare. Furtul autoturismelor face din nou victime

De asemenea, în complexul respectiv, aflat lângă Rijksmuseum și Muzeul Van Gogh, se închiriază locurile de parcare cu 750 de euro pe lună.

Prețul unui loc de parcare pe stradă este de 7,50 euro pe oră, astfel că Amsterdam se situează în topul țărilor în care locurile de parcare sunt deosebit de scumpe și rare. Multe locuri de parcare au fost închise pentru a opri circulația mașinilor în centrul orașului.

Conform sursei menționate, în Olanda se află la vânzare aproximativ 550 de locuri de parcare, iar cel mai ieftin costă 5.500 de euro și are 12 metri pătrați. Acesta se află în nordul țării, în Broek op Langedijk.

Citește și: Cum a reacționat Liviu Vârciu, după ce și-a găsit mașina lovită în fața casei: „Vin după tine”. Prezentatorul TV a răbufnit

Criza locurilor de parcare nu face decât să se adauge la criza de locuințe în Țările de Jos. În urma unui studiu realizat în cursul anului trecut s-a arătat că în Olanda este un deficit de aproximativ 390.000 de apartamente.

Din această cauză au crescut exagerat de mult și prețurilor locuințelor puse la vânzare. Prețul mediu pentru un apartament ar fi aproximativ 430.000 de euro.

Persoanele singure cu venituri medii nu își pot permite o locuință în capitala Olandei, potrivit rapoartelor realizate de-a lungul timpului.

Imagini emoționante de la marșul organizat în memoria tinerilor uciși de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai... Sfaturi utile de la pompieri în noaptea de Înviere. Ce le recomandă atât credincioșilor, cât și personalului bisericesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x