Antena Căutare

Vlad Pascu, sancționat disciplinar în închisoare. Cum a fost pedepsit și de la ce a pornit

Înainte de noul termen în proces, Vlad Pascu a fost sancționat disciplinar. Decizia Penitenciarului Poarta Albă a fost contestată de acesta și se află în curs de soluționare.

colaj vlad pascu escortat de poliție, mașină de poliție, vlad pascu suflând în fiolă Galerie
Vlad Pascu a fost sancționat de reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă | Antena 1

Vlad Pascu, autorul accidentului din localitatea 2 Mai în urma căruia și-au pierdut viața doi tineri, a fost sancționat disciplinar. Potrivit unei surse, aceasta nu este prima sa abatere.

Citește și: Imagini emoționante de la marșul organizat în memoria tinerilor uciși de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai

Vlad Pascu, sancționat disciplinar în închisoare. Care este sancțiunea și de la ce a pornit

Penitenciarul Poarta Albă a decis sancționarea disciplinară a lui Vlad Pascu după ce tânărul a fost ajutat de tatăl său să acorde un interviu telefonic. În urma acestei abateri, tânărul nu mai are dreptul la vizită timp de trei luni.

În cadrul interviului respectiv, Vlad Pascu reproșa faptul că jurnaliștii i-au stricat imaginea.

Decizia Penitenciarului Poarta Albă a fost contestată la judecătorul de drepturi și libertăți și este în curs de soluționare.

Reprezentanții penitenciatului au făcut public faptul că tânărul a mai contestat o abatere disciplinară, termenul de soluționare fiind data de 6 iunie.

Conform sursei menționate anterior, în urmă cu o lună, Nicoleta Baraitaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, declarase:

„Se fac verificări pentru a stabili dacă faţă de acţiunile acesteia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013.

Citește și: Cu ce se ocupă fosta iubită a lui Vlad Pascu în timp ce tânărul este în arest

În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancţionată disciplinar. În funcţie de rezultatul cercetării se stabileşte vinovăţia sau nevinovăţia şi sancţiunea dacă este cazul.

Articolul 82, litera O se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiţii decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestaţii preventiv pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz.”

Citește și: Decizia CSM în legătură cu judecătoarea din cazul 2 Mai. Ce se întâmplă cu Ancuța Ioana Popoviciu

Abaterile se încadrează într-una dintre cele trei categorii: ușoare, grave și foarte grave. Și pot fi sancționate în următorul mod: de la avertismente, până la interzicerea anumitpr drepturi, precum cel de a primi pachet, pe o perioadă între o lună și trei luni.

Vlad Pascu a luat legătura cu Marian Ceaușescu, activist civic, prin intermediul telefonului tatălui său.

„Sufletul tău cum este?” îl întreabă Marian Ceaușescu în cadrul interviului.

„Am o grămadă de remușcări”, a răspund tânărul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întrebat ce ar face dacă ar putea da timpul înapoi, Vlad Pascu a răspuns: „Aș porni pe altă cale. Mi-aș face altă viață.”

Nu este prima întâlnire dintre Mihai Pascu cu Marian Ceaușescu. Tatăl lui Vlad Pascu l-a lovit cu scuterul pe activistul civic în primele zile de proces. Pascu senior a avut dosar penal în urma incidentului respectiv.

Citește și: Cum arată azi mormântul lui Sebi, băiatul ucis cu mașina de Vlad Pascu, în accidentul de la 2 Mai. Detaliul observat de mulți

Vlad Pascu a ucis doi tineri în cursul verii anului trecut, după ce s-a urcat la volan sub influența substanțelor interzise. El a intrat în plin într-un grup de tineri, mai mulți fiind răniți, iar Roberta Dragomir și Sebastian Olariu și-au pierdut viața.

Părinții lui Vlad Pascu au încercat în nenumărate feluri să-l scape pe fiul lor de închisoare, aducând în discuție chiar și o mediere cu familiile victimelor.

Ce au zis două turiste din Grecia, atunci când au ajuns în București! Ce le-a uimit atunci când au ajuns în Centrul Vech... Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu face o nouă gafă în timpul procesului din cazul 2 Mai. Ce a întrebat la cel mai rece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x