Antena Căutare

A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”

Mai mulți români s-au trezit în dimineața de pe 17 aprilie 2024 într-un peisaj care ar vesti Crăciunul și nu apropierea Paștelui.

Colaj cu ninsoare Galerie
A revenit iarna la munte | Observator

Un român a publicat imagini din Dealu Negru, Cluj, unde zăpada s-a instalat peste lalele și peste copacii înfloriți.

„Din Apuseni! După scurta vara fierbinte, iarna nu se lasă dusa din peisaj . Ninge frumos . Din păcate temperaturile vor coborî mâine noapte pana pe la - 3 , - 4 grade afectând pomii care au inflorit”, a scris utilizatorul Facebook în dreptul imaginilor publicate în online.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iarna s-a întors la munte. Unde a nins

Iarna a revenit în zonele montane. A nins în județul Cluj, în județul Suceava, dar și în Maramureș. Meteorologii au anunțat că vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Reporterii Observator au mers la Mărișel, județul Cluj, unde a nins abundent.

În judeţul Cluj, oamenii au trecut de la vară la iarnă în mai puţin de 24 de ore. La peste 1.200 de metri în Munții Apuseni stratul de zăpadă măsoară undeva la 5 - 6 centimetri, potrivit observatornews.ro.

Peisaj autentic de iarnă este şi în Suceava. Momentan şi aici încă se circulă în condiţii bune.

Ninge fără oprire şi în Munţii Rodnei din Maramureş. La staţia meteo Iezer termometrele au arătat până la minus 2 grade Celsius. Între timp, în judeţul Alba a început să fulguiască de dimineaţă. La Gorj, din cauza vântului puternic un copac s-a rupt şi a căzut peste o maşină.

În intervalul 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20:00 temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15...20 l/mp și izolat de 30...40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, au anunțat meteorologii, potrivit meroromania.ro.

Temperaturile de peste 25 de grade s-ar putea întoarce la finalul lunii aprilie.

Citește și: Prognoza meteo 18 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Citește mai multe informații despre vreme pe observatornews.ro.

Prognoza meteo 18 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă ANM! Cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice şi vânt puternic. Ce zone sunt cel mai puternic afecta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x