Antena Căutare

Prognoza meteo 16 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru marți, 16 aprilie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România.

harta romaniei cu simboluri prognoza meteo pusa pe drapelul tarii
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru marți, 16 aprilie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România. | Shutterstock.com

Valorile termice vor fi în scădere faţã de intervalul anterior, accentuată în Banat, Crişana şi Maramureş, astfel încât se vor apropia de normele perioadei şi doar uşoară în rest, unde vor caracteriza în continuare o vreme extrem de caldă pentru această perioadă.

Prognoza meteo 16 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Conform prognozei meteo pentru azi,16 aprilie 2024, temperaturile maxime se vor situa de la valori de 18…20 de grade în nord-vest şi până la 32…33 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 6 şi 16 grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta mai ales din orele după-amiezii, prin înnorări, averse şi descărcări electrice în Banat, Crişana, Maramureş, iar mai ales spre seară şi noaptea şi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi local în Muntenia.

Vor fi condiţii de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp.

Spre sfârşitul intervalului, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Local şi temporar vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în zona înaltă, cu peste 75…80 km/h, şi pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie.

Citește și: Se schimbă vremea! ANM: „După zilele cu 29 de grade Celsius se va răci accentuat". Ce zile vor avea grade mai puține

Prognoza meteo pentru București, 16 aprilie 2024

Vremea va fi în continuare extrem de caldă pentru această dată, cu o temperatură maximă de 31…32 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul nopţii când se vor semnala averse. Vântul va sufla în general moderat (35…45 km/h). Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo 14 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 17 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x