Preparate carne

Preparate carne

Ca la mama acasă. ”Chifteluțe marinate” din ceafă de porc tocată

- ingrediente -

  •  Pentru chifteluțe:
  • 1 kg carne tocată
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • miezul de la o franzelă
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1legătură pătrunjel
  • ulei
  • Pentru sos:
  • 600 g pastă de roșii
  • 50 ml oțet
  • ienibahar
  • 1-2 foi de dafin
  • apă
  • sare
  • 2 căței de usturoi

- mod de preparare -

  Pentru prepararea chifteluțelor se toacă carnea, ceapa, usturoiul și verdeașa și se amestecă.
Miezul de la pâine se lasă în lapte aproximativ 15 minute, pentru a se hidrata bine, apoi se scurge și se adaugă peste amestecul de mai sus.
Se potrivește gustul compoziției cu sare și piper, se încorporează ouăle și se lasă la frigider, pentru 30 de minute, după care se modelează chifteluțele și se prăjesc în ulei.
Pentru sos, se fierbe pasta de roșii în puțin ulei de la chifteluțe, bine strecurat, se adaugă apă, oțet, sare, piper, foi de dafin și câteva bobițe de ienibahar, iar când se reduce puțin sosul, se adaugă chifteluțele și se continuă fierberea acestora, fie pe aragaz, fie la cuptor, până când sosul este bine legat.
Spre final de fierbere se adaugă doi căței de usturoi, răzuiți.
Se presară verdeață și se servesc, în general, cu piure de cartofi.
Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe