Preparate carne

Preparate carne

Chiftele cu sos de iaurt

- ingrediente -

  •  Pentru chiftele:
  • 700 g carne de porc (sau carne de vită amestecată cu fleică de porc, tocată
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • pătrunjel şi mărar verde
  • 1 ou
  • Pentru sosul de iaurt:
  • 200 g iaurt natural gras
  • 2 linguri mentă
  • sare şi piper

- mod de preparare -

 Într-un vas neaderent, încingi uleiul şi sotezi ceapa tocată, câteva minute, până se rumeneşte uşor.
Într-un castron larg aşezi carnea, ceapa, pesmetul, usturoiul, oul, condimentele şi sarea.
Omogenizezi compoziţia şi dai vasul la rece, circa 2 ore.
Între timp, într-un castronel, amesteci iaurtul cu restul ingredientelor pentru sos şi-l laşi la rece până în momentul servirii.
Din compoziţia preparată modelezi chiftele.
Le păjești în ulei încins și le scoți pe prospape absorbante.
Servești chiftelele cu sosul de iaurt, iar dacă mai adaugi și niște cartofi copți, gustul este deplin.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe