Preparate carne

Preparate carne

Rasol ”Pădurea Neagră”. Un deliciu cu rasol de porc și cremă de brânză

- ingrediente -

  •  2 kg rasol de porc
  • sare
  • Pentru sos:
  • 200 ml smântână dulce
  • 200 g sfeclă roșie(murată sau crudă)
  • hrean, după gust
  • 200 g cremă de brânză
  • puțină cepșoară
  • Pentru garnitură:
  • 150 g cașcaval
  • 150 g unt
  • 2 kg cartofi
  • sare grunjoasă

- mod de preparare -

  Rasolul de porc se fierbe doar în apă cu sare, pentru că gustul îi va fi înnobilat de celelalte preparate cu care va fi servit.
Pentru sos, se trece sfecla roșie prin blender, împreună cu hreanul ras, care se va pune din belșug.
Se amestecă, apoi, cu crema de brânză și smântâna bătută( frișcă), obținând astfel un sos cremos, ca o spumă.
Se potrivește gustul cu sare, eventual condimente, după preferințe.
Cartofii se spală bine, și se coc la cuptor presărați cu sare grunjoasă.
Se scot apoi din cuptor, se lasă să se tempereze ușor, se taie în jumătăți și li se scobește o parte din interior, cam trei sferturi, cu o lingură.
Miezul cartofilor se pasează, se amestecă cu unt și cașcaval ras, iar cu această compoziție se umplu cartofii scobiți și se mai dau la cuptor până se gratinează.
Se servesc toate aceste preparate, decorate cu cepșoară proaspătă.
Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe