Preparate carne

Preparate carne

Ruladă din fleică de porc

- ingrediente -

  •  1 kg fleică de porc împănată și cu șorici
  • condimente pentru carne de porc
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 200 ml vin roșu

- mod de preparare -

 Se întinde carnea de porc pe masa de lucru și se crestează în așa fel încât să se ruleze uniform.
Se condimentează cu condimente speciale pentru carne de porc și cu rondele de usturoi, apoi se rulează cu șoriciul la exterior, se leagă cu ață de bucătărie și se lasă la odihnit așa, câteva ore bune, acoperită și la rece.
Se așază rulada în tavă și se toarnă peste ea un amestec din ulei, apă și vin roșu.
Se adaugă foile de dafin și usturoi feliat și se dă tava la cuptor, pentru aproximativ 2 ore, la 160 de grade.
Pe parcurs, se mai întoarce rulada de pe o parte pe cealaltă și se stropește cu sosul din tavă.
Se servește caldă, cu garnitura preferată și salată sau murături.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe 

Redustore - aparate de bucătărie

vezi mai multe