Antena Căutare

Reteta lui Nico Lontras: Curry de rata cu orez salbatic si chutney de papaya

Reteta lui Nico Lontras a fost una din cele mai apreciate de catre juratii Top Chef. Afla ingredientele si modul de preparare al delicioasei retete.

Reteta lui Nico Lontras: Curry de rata cu orez salbatic si chutney de papaya
Curry de rata cu orez salbatic si chutney de papaya

Ingrediente

  • Pentru rata:
  • 2-3 lingurui ulei extra virgin
  • 1/2 lingurita seminte de chimion
  • 1/4 lingurita seminte cardamom
  • 1/4 lingurita coriandru pudra
  • 1/4 lingurita de turmeric
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 2 frunze de dafin, proaspete
  • 1 lingurita curry, pudra
  • 600-800 g pulpe de rata dezosate si fara piele si taiate in cuburi de 1 cm
  • 1 ardei rosu iute, proaspat
  • 2 cepe medii, tocate
  • 2 catei de usturoi, cojit
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat, tocat
  • 2 rosii taiate cuburi
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • 1/4 buchet coriandru proaspat, tocat marunt
  • 200 g orez salbatic
  • Pentru chutney de papaya:
  • * 1 fruct de papaya, taiat cuburi
  • * 100 g ceapa, taiata cuburi
  • * 20 g ghimbit tocat marunt
  • * 50 g zahar brun
  • * 2 linguri otet de vin alb
  • * 1/4 lingurita masala
  • * 1/2 baton scortisoara
  • * 1 lingura de unt clarifiat

Mod de preparare

Cum se prepara rata:

Intai se marineaza carnea de rata in pudra de curry, 1/2 din cantitatea de ghimbir, ardeiul iute tocat marunt, semintele de cardamom, usturoi si piper.

Se prajeste la foc mediu, in uleiul de masline semintele, scortisoara si frunzele de dafin, pana se simte aroma semintelor, aproximativ un minut. Apoi se adauga ceapa si se caleste pana devide aurie. Se adauga carnea de rata marinata si se caleste putin, pana toata carnea a prins crusta maronie. Acum se adauga rosiile proaspete, se acopera cu capac, se reduce focul si se fierbe pana carnea devine moale - 30 de minute

Se serveste cu orez salbatic si chuthey de papaya, presarat cu coriandru proaspat .

Cum se prepara Chutney de papaya

Se caleste ceapa in unt pana se inmoaie, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe timp de 2 min. Se adauga 50 ml de apa si se fierbe la foc mediu, pana cand papaya este moale si sosul ajunge la consistenta unui gem . Se poate servi cald sau rece.

Reteta Mariei Ungureanu: Piept de rata marinat in stil asiatic cu orez, ceai verde si fructe exotice... Reteta Ceraselei Lungu: Piept de rata cu miere si legume sote...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
Ultimele știri
x