Antena Căutare

Fie burta cât de plină, noi am mai băga o PIFTIE! Rețeta de „RĂCITURI”/ „PIFTIE DE PORC” a Sandei Marin, doamna bucătăriei românești

Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de PIFTIE DE PORC

Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de PIFTIE DE PORC.

Ingrediente:

1 kg picioare porc

3 l de apă

1 căpăţână mică de usturoi

sare

Mod de preparare:

Piftiile se pot face din picioare şi urechi de porc şi din picioare de viţel, mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert într-un vas cu apă rece 2 picioare de porc şi 2 de viţel, bine spălate şi curăţate. Se lasă să fiarbă descoperite la foc mic şi se ia spuma din când în când. Se sărează. Sunt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci şi se aşează carnea în farfurii. Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată punând câteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă şi se lasă să se limpezească. Dacă nu, se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se pune puţin usturoi pisat în zeamă înainte de a fi strecurată.

Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite, piftiile se pot răsturna, ştergând înainte fundul farfuriilor cu un şervet muiat în apă fierbinte.

Simplu și rapid: Cum să prepari cozonaci pufoși, extrem de gustoși... Fie iarna cât de rece, ciocolata o întrece! Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți arată cum să prepari cea ma bu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x