Antena Căutare

De ce să renunți la mărarul din varza călită imediat. Greșeala pe care ai făcut-o de multe ori înainte

Multe gospodine aleg să apeleze la mărar, deoarece oferă un gust și un aspect plăcut, însă bucătarii cu experiență le recomandă să renunțe la acest obicei. Iată de ce să nu-l mai folosești în această combinație, dar și cu ce alt condiment să îl înlocuiești!

De ce să renunți la mărarul din varza călită imediat. Greșeala pe care ai făcut-o de multe ori înainte Galerie
De ce să renunți la mărarul din varza călită imediat. Greșeala pe care ai făcut-o de multe ori înainte | Shutterstock

Varza călită este pe departe cel mai îndrăgit preparat tradițional de la noi. Acest tip de mâncare nu doar că poate fi consumat în variate combinații, dar este și o alegere extrem de sățioasă.

Și deși cu toții ne-am obișnuit să primim varza călită asezonată cu mărar, se pare că acest ingredient nu este tocmai recomandat pentru buna păstrare a preparatului. Iată ce ai putea adăuga în schimb!

Citește și: Secretul pentru ciorba rădăuțeană perfectă, chiar de la femeia care a inventat-o. La ce truc apelează

Motivul pentru care să nu mai pui mărar în varza călită

Mărarul în varza călită strică preparatul mult mai repede decât în mod normal, potrivit Spynews. Din acest motiv, indicat ar fi să înlocuiești ingredientul cu chimen. Deși ambele au un gust bun, acesta din urmă potențează aroma preparatului.

Chimenul are un gust piperat și condimentat, în timp ce mărarul este ușor dulceag și delicat. Așadar, dacă vrei să diversifici aroma varzei călite, înlocuiește mărarul cu chimen și te vei îndrăgosti!

Chimenul se folosește într-o mulțime de combinații, însă merge de minune cu preparatele coapte, alături de boia dulce sau picantă, dar și de piper.

La ce ajută consumul de chimen

Chimenul nu doar că dă un gust delicios rețetelor, dar ajută și la slăbit. Potrivit Spynews, semințele de chimen au un efect antispastic, stimulează metabolismul, sunt diuretice și previn îngrășarea.

Acest ingredient ajută la ameliorarea crampelor abdominale, este bun pentru pacienții care se confruntă cu gastrita și, mai mult decât atât, stimulează producerea de enzime pancreatice.

În plus, consumul de chimen ajută persoanele care suferă de astm bronșic sau se confruntă cu astenia.

Citește și: Ce nu trebuie pus niciodată pe ușa frigiderului. Cum să aranjezi produsele în frigider. Marea greșeală a gospodinelor

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x