Antena Căutare

Mâncarea italiană face senzație de sărbători. Cu ce să umpli masa de sfârșit de an

Sărbătorile de iarnă încununează cea mai frumoasă perioadă din an, când toți ai casei se adună în jurul mesei și împărtășesc experiențele prin care au trecut vreme de un an de zile. Bucatele pregătite pe masă sunt așteptate de toți membrii familiei, iar bucătarul sau bucătăreasa care se ocupă de pregătiri trebuie să aleagă preparate pe gustul tuturor.

Mâncarea italiană face senzație de sărbători. Cu ce să umpli masa de sfârșit de an Galerie
Sărbătorile de iarnă încununează cea mai frumoasă perioadă din an, când toți ai casei se adună în jurul mesei și împărtășesc experiențele prin care au trecut vreme de un an de zile. Bucatele pregătite pe masă sunt așteptate de toți membrii familiei, iar bucătarul sau bucătăreasa care se ocupă de pregătiri trebuie să aleagă preparate pe gustul tuturor. | shutterstock

Mâncarea italiană este una dintre alegerile gospodinelor și gospodarilor pentru masa de sfârșit de an, când toți sărbătoresc cele mai frumoase momente. În schimb, dacă nu ai timpul necesar să gătești sau vrei să te inspiri de undeva, restaurantul Pajo Garden este idel pentru tine!

Este o lună a bucuriei și o sărbătoare despre suflet, iertare, dăruire și împlinire, dar nu putem trece peste bucatele care încununează fiecare moment petrecut alături de cei dragi și trebuie să recunoaștem că toți avem în familie cel puțin un membru care abia așteaptă să guste din mancarea special făcută pentru sărbătorile de iarnă.

Citește și: Preparate care produc inflamația în organism. Acestea îți afectează ADN-ul

Ce gătim pentru masa de Revelion. Feluri de mâncare italiană

De Revelion putem face un tur al Italiei doar prin felurile de mâncare. Dacă nu am putut să ne petrecem ultima zi din anul 2021 într-o țară străină, putem simți cu siguranță cum este să fii acolo departe, mâncând ceva specific tradițional. Mai mult, sun membri ai familie care nu vor să se mai aglomereze, mai ales că petrecerea se face până seara, târziu, motiv pentru care cer preparate mai ușoare.

Pentru feluri de mâncare ușoare și gustoase bucătăria italiană ne oferă tot soiul de preparate cărora cu greu le putem rezista. Dacă nu ești de acord cu mine, haide să facem împreună un tur și să te inspiri din măiestria bucătarilor italieni. La restaurantul Pajo Garden găsești tot ce ai nevoie!

Bucătăria italienească dă aromă bucătăriei românești așa cum numai chefii știu să o facă. Drept e că mâncărurile au adunat zeci de oameni în jurul meselor bogate atât în Italia, cât și la noi în țară, la restaurantele cu specific sau în casa fiecăruia.

Lintea de Anul Nou este un preparat delicios

Lintea se mănâncă în mod tradițional la italieni în ziua de Anul Nou, ca simbol al norocului și prosperității. Pe masă se mai pune și câte o monedă care ar trebui să asigure bogății pentru anul 2022. Nu uita să intri la Pajo Garden să vezi ce preparate ți-au pregătit.

  • ½ linte
  • 2 fire de rozmarin
  • 2 catei de usturoi, cojit
  • 1/3 cana extra-virgin ulei de masline
  • 1 cana de legume bulion, plus suplimentar dacă este nevoie de
  • sare și piper
  • 1 lingura pasta de tomate

Se fierbe lintea. Vă recomand să cumpărați linte roșie care se fierbe în aproximativ 8 minute, comparativ cu lintea maros au neagră care se fiebe în 20 de minute, alături de usturoi și rozmarin. Se călesc ulterior usturoiul și rozmarinul rămas după ce se toacă mărunt. Adăugați lintea, bulionul, sarea, piperul și pasta de roșii.

Se mai gătește încă 20 de minute și se adaugă sare și piper după gust.

Biscotti pentru seara de Revelion

Acești biscuiți sunt fragezi si deliciosi. Pot fi gustarea ideala de pemasa de Anul Nou. Șa restaurantul Pajo Garden vei găsi deserturi speciale!

  • 3 ouă
  • 1 cană zahăr
  • ¾ cană ulei vegetal
  • 2 lingurițe semințe de anason
  • 3 căni făină
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 1 cană migdale sau nuci tocate
  • coajă de portocalaă
  • alune
  • chipsuri de ciocolată

Se bat laolaltă ouăle si zahărul pana cand se obține o compoziție ușoară și spumoasă. Se cern faina si bicarbonatul de sodiu intr-un bol, se adaugă coajă de portocala, alunele si chipsurile de ciocolata, migdalele și nucile.

Se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făînă și - cu mâinile pudrate cu făină - se formează două batoane de 25 cm lungime. Se transferă in tavă. Se turtesc până când ajung la o grosime de 3 cm, apoi se dau la cuptor 30 de minute până când se rumenesc.

Se scot din cuptor și se răstoarnă pe un tocător; se reduce cuptorul la 160° C/gaz 3. Se taie fiecare baton în felii de 1cm grosime și se reasaza în tavă, cu partea tăiată în sus. Se mai dau la cuptor 10-15 minute până când devin crocante, apoi se răcesc pe un stativ de metal. Se păstrează bine într-o cutie de tablă până la 3 săptămâni.

Preparatele italienești de la paste, tiramisu, bruschette, până la paine cu mirodenii, preparate în ulei de măsline și preparate de carne în vin toate sunt învăluite în arome speciale ale condimentelor numeroase care joacă un rol vital.

Legumele, untul și ierburile dau mâncării un savoare unică și arome subtile. Bucătării italieni știu foarte bine că la ei totul trebuie să fie simplu! Nu se complică și nu așază multe elemente pe farfurie. La restaurantul Pajo Garden bucătarii țin cont de toate aspectele.

De asemenea, pe masa unor italieni se vor găsi întotdeauna pâine sau preparate făinoase. Modul în care italieni servesc masa este foarte diferit de la o regiune la alta, însă pâinea este aspectul comun.

Italienii sunt gurmanzi și adoră să savureze alimentele într-un mod diferit. Un bucătar va ști întotdeauna că italianului îi place să servească preparatele pe rând, într-o anumită ordine. Află Secretele bucătăriei italiene.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x