Antena Căutare

A observat o pată roșie pe ochi, dar a crezut că e doar un vas de sânge spart. Curând a primit un diagnostic grav

”Mi-am pierdut ochiul din cauza unei boli extrem de rare și acesta este primul simptom îngrijorător pe care l-am observat”, își începe Brianna Erickson povestea. Ea a observat un vas de sânge spart și nu i-a acordat atenție la început. Ulterior, când și-a dat seama că nu mai dispare, a mers la control și a primit un diagnostic rar. 

”Mi-am pierdut ochiul din cauza unei boli extrem de rare și acesta este primul simptom îngrijorător pe care l-am observat”, își începe Brianna Erickson povestea.

Ea a observat o pată, ce părea doar un vas de sânge spart, și nu i-a acordat atenție la început. Ulterior, când și-a dat seama că nu mai dispare, a mers la control și a primit un diagnostic dur și totodată rar.

Citește și: Un român și-a uitat soția pe o autostradă din Germania. Ce a urmat apoi

A crezut că are doar un vas de sânge spart pe ochi, dar medicii i-au pus un diagnostic grav

Brianna a observat că are o pată roșie pe ochi, dar s-a gândit că este din cauza oboselii. Nici vorbă de așa ceva, avea să afle mai târziu. Ea a început să se îngrijoreze când pata a început să crească. A luat atunci decizia să meargă la opticianul ei, care a trimis-o de urgență la un specialist.

În urma mai multor teste, medicii i-au dat o veste dureroasă. Brianna suferea de melanom ocular, o formă neobișnuită de cancer care afectează doar cinci persoane dintr-un milion.

”La momentul respectiv, nu aveam nicio problemă de vedere și nici nu simțeam durere, credeam doar că este vorba despre un vas de sânge spart”, a afirmat tânăra pentru The Sun.

Diagnosticul și așa foarte dur a venit într-o perioadă fericită. Brianna era însărcinată cu al doilea copil și nu se putea trata până când avea să nască.

Citește și: A vrut să-și găsească părinții biologici, dar a făcut o descoperire neașteptată. Cine era, de fapt, femeia cu care are doi copii

”Cu toate acestea, ulterior, mi s-au făcut mai multe teste și am ajuns să discut despre opțiunile mele cu privire la melanom. Mi s-a spus că îndepărtarea completă a ochiului ar elimina orice șansă ca boala să se răspândească.”, a precizat aceasta.

Deși i s-a recomandat să i se extirpe ochiul, Brianna a decis să încerce o variantă alternativă. Din păcate, radioterapia nu a funcționat în cazul ei.

În decembrie 2021, ea a observat o excrescență în ochi și i s-a spus că avea nevoie de o intervenție chirurgicală.

Citește și: Cum îndepărtezi tușul rezistent la apă. Trucuri simple și rapide de beauty

”Era chiar acolo unde fusese odată vasul de sânge spart. M-am dus din nou la medici și mi s-a spus că singura modalitate de a împiedica revenirea cancerului era să îmi îndepărteze ochiul. Am intrat în panică și am pus multe întrebări, în principal despre cât timp mai am să mă decid”, a explicat Brianna.

Ea a fost informată că va trebui să ia o decizie cât mai repede. ”Mi-am petrecut cât de mult timp am putut făcând lucruri cu copiii mei, apreciindu-le frumusețea cu ambii mei ochi, mergând la film, în parcuri. Într-un minut m-au adormit, iar în următorul m-am trezit cu un singur ochi. Mi-au păstrat globul ocular pentru teste suplimentare. Am cerut să mi-l dea sau cel puțin o bucată din el”, a declarat femeia.

La doar câteva zile de la operație, Brianna a putut vedea din nou clar și acum trebuie să facă în mod regulat RMN-uri și tomografii computerizate pentru a-și monitoriza organele, deoarece are de două ori mai multe șanse să dezvolte din nou cancer.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Remedii potrivite pentru ochi obosiți

Un român și-a uitat soția pe o autostradă din Germania. Ce a urmat apoi... Un bărbat, care își urmărea găina, a găsit sub casa lui un oraș dispărut, care găzduia cândva 20.000 de oameni. Ce a urm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x