Antena Căutare

VIDEO/ Cea mai micuță casă din lume are doar 10 microni. Pe lângă ea un fir de păr pare a fi un copac imens

Recordul de „casa cu cele mai mici dimensiuni” din lume a fost bătut de către cercetătorii unei universități din Canada. Micro-casă are doar 10 microni, adica 0.001000000 centimetri.

VIDEO/ Cea mai micuță casă din lume are doar 10 microni. Pe lângă ea un fir de păr pare a fi un copac imens
Cea mai mică casă din lume are doar 10 microni

Designul este asemănător unei căsuțe din turtă dulce specifică Crăciunului, aceasta a fost confecționată din silicon și construită cu ajutorului unui microscop cu fascicul focalizat de ioni, dar și cu o rază ionică care acționează asemenea unei mașini de sablare.

Centrul canadian de microscopie electronică a publicat câteva fotografii în care se pot observa perfect toate detaliile case, inclusiv cărămizile extrem de mici care au alcătuit coșul, ramele ferestrelor sau covorul de la intrare.

Cu o lungime de 10 microni (un micron sau un micrometru este a mia parte dintr-un milimetru) şi o lăţime de şase microni, căsuţa este realizată în cadrul proiectului canadian.

Căsuţa a fost instalată pe capul unui om de zăpadă, iar ansamblul a fost fotografiat alături de un fir de păr uman care, văzut prin microscop, seamănă cu un enorm trunchi de copac.

"Deşi căsuţa este decorată într-un stil festiv, intenţia acestui proiect este de a demonstra capacităţile centrului de cercetare şi de a stimula curiozitatea ştiinţifică a marelui public.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O bunică de 79 de ani face senzație pe internet, în lenjerie intimă! „Poți să ai o viață extraordinară la orice vârstă” ... Galerie Foto - Imaginea pe care o vezi ți se pare normală? Nu, nu este! Aceasta ascunde un secret de care nu îți vei put...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x