Antena Căutare

Cum arăta prințul Philip în primii ani de viață. Imagini de colecție din copilăria și adolescența soțului Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Philip, cel mai longeviv prinț consort din istoria Marii Britanii, s-a stins din viață pe 9 aprilie, la vârsa de 99 de ani. În spațiul public au apărut fotografii care elogiază imaginea impecabilă a soțului Reginei Elisabeta a II-a, dar mai ales imagini din proaspăta tinerețe. Cum arăta înainte.

Cum arăta prințul Philip în primii ani de viață. Imagini de colecție din copilăria și adolescența soțului Reginei Elisabeta a II-a Galerie
Prințul Philip | Getty

Înainte de căsătorie, Philip a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei, a luat titlul de Lt. Philip Mountbatten, după numele mamei sale, a fost naturalizat britanic și s-a convertit la anglicanism. Chiar înainte de nuntă a fost numit Duce de Edinburgh și a primit titlul de Alteța Sa Regală.

În vara lui 1946, Prințul Philip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta, iar cei doi și-au unit destinele un an mai târziu. După căsătorie, cuplul și-a ales ca reședință Casa Clarence din Londra, acolo unde a venit pe lume primul lor copil, Prințul Charles.

În anul 1950 s-a născut al doile acopil, prinţesa Anne Elizabeth Alice Louise, în 1960 s-a născut prinţul Andrew Albert Christian Edward, iar în 1964 s-a născut prinţul Edward Anthony Richard Louis.

Citește și: Care au fost ultimele dorințe ale prințului Philip. Ce l-a rugat pe Charles să facă cu puțin timp înainte să moară

În iunie 2021 prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani

Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv prinț consort din Marea Britanie, doborând acest record în anul 2009. Până atunci, recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici a fost deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea.

Casa Regală Britanică a anunțat vineri moartea Prinţului Philip. Soțul reginei Marii Britanii s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate și a fost internat recent în spital, unde a primit îngrijiri medicale timp de o lună.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham, citată de BBC.

Citește și: Prinţul Philip a murit. Soţul reginei Elisabeta a II-a avea 99 de ani

Prințul Philip a fost internat în luna februarie la spital, după ce s-a simțit rău. Ulterior, la începutul lunii martie, acesta a fost transferat la Sf. Bartolomeu, un spital specializat în îngrijirea cardiacă, pentru teste și investigații care au arătat că Prințul Philip a trebuit să fie supus unei operații pe cord. Casa Regală Britanică nu a oferit atunci prea multe detalii despre starea de sănătate a Prințului, precizând doar că intervenția chirurgicală a avut succes. La jumătatea lunii martie, ducele de Edinburgh a fost externat.

Meghan Markle nu va participa la înmormântarea Prințului Philip

Palatul Buckingham a anunțat că înnmormântarea Prințului Philip va avea loc sâmbăta viitoare, 17 aprilie 2021, la Castelul Windsor, unde vor participa doar 30 de invitați. Soţul reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani, iar vesea a fost una dureroasă pentru toată lumea, mai ales pentru cei care l-au cunoscut și apreciat.

Un purtător de cuvânt al Palatul Buckingham a dezvăluit că Prințul Harry va lua primul avion din SUA pentru a participa la ceremonia bunicului său, însă Meghan Markle este nevoită să stea acasă.

Citește și: Colecție de imagini impresionante din copilăria familiei Regale, din Mare Britanie. Puțini au avut ocazia să-i vadă așa

Meghan Markle nu poate participa la înnmormântarea soţului reginei Elisabeta a II-a pentru că a fost sfătuită de către medic să nu călătorească cu avionul. Aceasta este însărcinată cu cel de-al doilea copil, iar zvorul lung ar putea să îi afecteze sarcina, lucru pentru care este nevoită să stea acasă, relatează thedailybeast.com.

Soția Prințului Harry și-a dorit extrem de mult să participe la această ceremonie importantă, însă situația nu îi permite, iar soțul său o să urmeze toate regulile de călătorie impuse de pandemia de noul Coronavirus. Mai mult decât atât, acesta va trebui să stea și într-o carantină de 5 zile atunci când va ajunge în Marea Britanie.

”Creatura” cu un aspect neobișnuit, care i-a speriat pe localnici. Puțini și-au dat seama ce este și de ce are atâtea ”t... Laura Jasorka are o pasiune pe care puțini bărbați ar accepta-o. Modul controversat în care se relaxează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x