Antena Căutare

Trucul banal care îți va transforma prosoapele de bucătărie. Așa le faci mai albe

Poți să albești prosoapele de bucătărie într-un mod ingenios, fără să mai cumperi banalul înălbitor. Există câteva remedii naturale, așadar iată care sunt!

prosoape de bucatarie
Trucul banal care îți va transforma prosoapele de bucătărie. Așa le faci mai albe | Shutterstock

Cu câteva trucuri simple și ingrediente obișnuite la îndemână, este posibil să redai strălucirea prosoapelor tale de bucătărie fără să recurgi la substanțe chimice puternice. De exemplu, te poți folosi de oțetul alb, de bicarbonatul de sodiu sau de apa oxigenată.

Citește și: Ingredientul banal pe care să îl adaugi în clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie. Trucul pentru o consistență perfectă

Metode naturale care îți vor transforma prosoapele de bucătărie. Așa le faci mai albe

Oțetul alb este un ingredient versatil în bucătărie și nu numai. Atunci când vine vorba de înălbirea prosoapelor de bucătărie, acesta poate fi un aliat de încredere. Iată cum să îl folosești, conform Thespruce.com:

Adaugă aproximativ jumătate de ceașcă de oțet alb în compartimentul de clătire al mașinii de spălat. Alternativ, poți amesteca o parte de oțet cu două părți de apă într-un pulverizator și să aplici amestecul pe petele sau zonele decolorate de pe prosoape înainte de spălare.

Citește și: Alimentul care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie. Îți va aduce noroc și prosperitate

Oțetul alb acționează ca un agent de albire blând și neutralizează mirosurile neplăcute. De asemenea, ajută la îndepărtarea calcarului și a reziduurilor de săpun, ceea ce poate restabili strălucirea prosoapelor.

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin natural și un abraziv ușor, ceea ce îl face potrivit pentru curățarea și înălbirea textilelor.

Presară bicarbonat de sodiu direct pe petele sau zonele decolorate ale prosoapelor umede. Freacă ușor cu degetele sau cu o perie moale pentru a forma o pastă. Lasă bicarbonatul să acționeze timp de aproximativ 15-30 de minute înainte de spălare.

Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea petelor și a murdăriei, redând aspectul curat al prosoapelor. De asemenea, poate ajuta la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Apa oxigenată este cunoscută pentru proprietățile sale de albire și de eliminare a petelor. Cu toate acestea, trebuie utilizată cu atenție pentru a evita deteriorarea țesăturilor delicate.

Folosește apă oxigenată cu o concentrație de 3%. Adaugă aproximativ jumătate de ceașcă în compartimentul de clătire al mașinii de spălat, împreună cu prosoapele.

Apa oxigenată poate ajuta la îndepărtarea petelor persistente și la îmbunătățirea aspectului prosoapelor. Totuși, trebuie folosită cu precauție, mai ales pentru țesături sensibile, deoarece poate cauza decolorare sau deteriorare.

O tânără a devenit atât de slabă încât medicii i-au zis că nu mai are voie să facă duș. Cum arăta corpul ei când avea an... Un bărbat și-a făcut un selfie la munte, dar când s-a uitat mai atent la poză a văzut ceva neașteptat. Ce apărea în poză...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x