Antena Căutare

„Doamna atletismului românesc”, Iolanda Balaș Soter, s-a stins din viață!

Fosta campioană și președinte a Federației Române de Atletism s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 79 de ani.

Fosta campioană și președinte a Federației Române de Atletism s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 79 de ani.

A fost una dintre cele mai mari sportive, aducând României reușite importante. A fost dublă campioană olimpică ( la Roma, anul 1960 și respectiv la Tokyo, în 1964).

„Doamna atletismului românesc” a stabilit 14 recorduri mondiale și s-a remarcat mai ales datorită seriei de 105 concursuri consecutive câștigate, performanță ce nu a mai fost atinsă de nimeni până în prezent.

S-a născut pe 12 decembrie 1936, la Timișoara.

Iolanda Balaș Soter la concurs

A intrat în istoria atletismului românesc datorită performanțelor obținute la săritura în înălțime. Timp de un deceniu a obținut performanțe excepționale la această probă.

După retragerea din competiții, Iolanda Balaș a rămas activă în atletism ca arbitru. Din 1988 pînă în 2005 a fost președintele Federației Române de Atletism (FRA).

În anul 2010 Iolanda Balaș a primit din partea Majestății Sale Regele Mihai I al României , în cadrul ceremoniei desfășurate la Palatul Elisabeta din București, decorația regală "Nihil Sine Deo", pentru merite deosebite aduse sportului românesc, pentru modul în care a condus Federația Română de Atletism și pentru promovarea excelenței în sportul românesc, precum și a tinerilor sportivi.

UPDATE: Circulaţia tramvaielor de pe linia 41 a fost reluată în București... Cum va fi vremea în acest weekend. Află dacă vom scăpa de ploi și vântul puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x