Antena Căutare

Experimentul simplu cu care un copil a reușit să își convingă familia să consume mult mai puțin zahăr

Când Matthew Carter, în vârstă de 12 ani, a văzut cantitatea de zahăr din sucul preferat, a decis să-și implice familia într-un experiment.

Un copil a reușit să îșu determine familia să renunțe la zahăr cu un experiment extrem de simplu! La ce s-a gândit micuțul după ce a văzut cât zahăr conține sucul lui preferat

Un copil în vârstă de 12 ani a decis să-și implice familia într-un experiment simplu după ce a văzut cât zahăr conținea sucul său favorit! Din ace
A luat niște castroane și, în fiecare zi, timp de cinci săptămâni, i-a pus fiecăruia câte o cantitate zilnică de zahăr recomandată pentru fiecare dintre ei.

După aceea, băiatul le-a cerut părinților și fraților lui ca atunci când mâncau ceva, să verifice cantitatea de zahăr pe care o conținea acel produs și să scoată acea cantitate din castron și să o ducă la borcanul original de zahăr. Când bolurile lor erau goale, nu puteau consuma mai mult zahăr în acea zi.

Cantitatea zilnică recomandată de zahăr pentru un copil de 4 până la 6 ani este de cinci cuburi, care se ridică la șapte pentru oricine de peste 11 ani.
Potrivit studiilor realizate de Sănătatea Publică a Statelor Unite (PHE), copiii în vârstă de 10 ani depășesc doza maximă recomandată de zahăr pentru o vârstă de 18 ani.

Se spune că cei mici depășesc 8 cuburi de zahăr pe zi față decât ar trebui, adică 2800 de cuburi de zahăr pe an. Mama lui Matthew, Claire, a explicat pentru BBC cum a fost produs experimentul, realizat acum doi ani.

"Totul a început din cauza insomniei lui Matthew și de aceea am măsurat cantitatea de zahăr din sucul care îi plăcea, era vorba de patru lingurițe." Matthew, un entuziast fan al fotbalului, a citit, de asemenea, că o alimentație sănătoasă este recomandată atleților. El observase că prietenii lui s-au îngrășat șia asociat fenomenul cu ciocolata pe care o cumpărau după școală.
După ce au început experimentula acesta, mama copiilor a început să vadă schimbări majore în comportamentul copiilor.

A doua zi, Sarah, care avea 6 ani, a anunțat că nu vrea zahăr la micul dejun, pentru că avea nevoie de prea mult zahăr din cantitatea recomandată și alocată pentru o zi și în acest mod cantitatea pentru ziua aceea i se reducea prea mult de la prima oră. Astfel ea singură a început să își organizeze singură cantitatea consumată pentru a nu o depăși.
Sarah a început să consume mai multe fructe și nu plângea dacă i se spunea că nua re voie să mânânce o prăjitură ca desert. Astfel semnificația de o linguriță a început să capete un sens realist pentru ea și restul familiei.

Rezultate Loto 6 din 49, Loto 5 din 40, Joker, Noroc. Numere câștigătoare 6 ianuarie 2019... Cozi la plata taxelor, la început de an! Reducerea de care beneficiază românii care ajung la timp să achite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x