Antena Căutare
Logo show

Reţeta lui Vlăduţ: Friptura Moșului

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit pentru masa de Crăciun, rețeta "Friptura Moșului", o armonie de gusturi și culor ce te îmbie din farfurie.

Iată ce ne trebuie pentru rețeta Friptura Moșului:

2 kg mușchiuleț de porc sare piper chimen 400 gr șuncă afumată 500 gr morcovi 50 gr unt 1 lingură miere 5-6 mandarine 1 zucchini mere roșii 250 gr roșii cherry 2 buc. sfeclă roșie 2-3 linguri maioneză 3-4 castraveciori murați fistic

Cum preparăm delicioasa rețetă Friptura Moșului!

Mușchiulețul de porc, condimentat cu sare, piper și chimen, se sigilează mai întâi la tigaie, apoi se prepară la cuptor pentru 35-40 de minute.

Feliile de șuncă afumată, se rumenesc la cuptor, asamblate pe inele metalice, pentru a căpata forme de semicerc.

Merele se coc la cuptor, la fel și sfecla roșie, iar zucchini-ul se feliază rondele și se trage ușor pe grill.

Morcovii se trag la tigaie în unt, iar când sunt ușor rumeniți, se adaugă mierea și sitrop de mandarine, pentru a se carameliza frumos și a se aroma.

Sfecla roșie se transformă în piure și se amestecă cu puțină maioneză clasică.

Toate aceste preparate se servesc împreună, asamblate într-un decor de sărbătoare.

Să vă fie de folos!

Luni, 24.12.2018, 08:35
x